Gledaj

Članci

 • Objavljeno: 25.01.2015.

  Ima ih posvuda – među Talijanima, Amerikancima, Britancima, Rusima, Kubancima... Vladaju podzemljem, utječu na ekonomiju, miješaju se u politiku. Obični gangsteri pljačkaju bez cilja i strategije, a oni bolje organizirani udružuju se u mafijaške klanove. Njima "sve ostaje u obitelji" jer mafijašima je povjerenje najvažnije – svaka pogreška u svijetu gangstera plaća se životom!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 24.01.2015.

  Gledajući redovno goleme količine američke produkcije televizijskih serija, osobito vrlo popularnih kriminalističkih koje su u posljednjih desetak godina osvojile male ekrane širom svijeta, lako je smetnuti s uma da likove koje volimo nisu stvorili ni utjelovili isključivo američki glumci. Svi znaju da su velike zvijezde poput Russella Crowea, Hugha Jackmana i pokojnoga Heatha Ledgera vrlo talentirani glumci iz jedne druge, malo udaljenije bivše britanske kolonije. No znate li koje još talentirane Australce redovno gledate?

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 23.01.2015.

  Obrdili smo serije o kojima se najviše pričalo protekle godine (Pravi detektiv, Fargo, Kako sam upoznao vašu majku...), kao i one kojima se radujemo u tekućoj godini (Westworld, Sense8, Better Call Saul...), a sada predstavljamo niz serija kojima se također radujemo u 2015. godini, ali zato što ćemo ove godine pogledati njihove posljednje epizode. Slijedi deset serija kojima ćemo uskoro tražiti dostojne nasljednike...

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 21.01.2015.

  Nemate planova za vikend? Nema problema! Ovih hladnijih dana, kada vrijeme nije idealno za šetnje po gradu, možete uživati ispred malih ekrana u serijama koje ste propustili. Odabrali smo nekoliko uradaka koje možete pogledati tijekom jednoga vikenda: nekoliko aktualnih, da se pripremite za njihove ovogodišnje povratke, te nekoliko završenih klasika koji su dio standardne i nezaobilazne televizijske lektire.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 20.01.2015.

  Lijepa Francuskinja toliko je erotična da je smatraju preopasnom. Često dobiva uloge negativki i fatalnih žena koje se koriste seksom kako bi odvele muškarce u propast. Sve je popularnija u anoreksičnom Hollywoodu, a počela je dobivati i zanimljive uloge na televiziji. Sada je zvijezda horor serije Penny Dreadful pa svojom ljepotom i prodornim pogledom zavodi i plaši i ljude i demone!


  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 19.01.2015.

  Volite li reklame? Ako je riječ o običnim, svakodnevnim reklamama za sredstva za čišćenje i higijenu, vjerojatno ne. No ponekad nas i reklame znaju iznenaditi i razgaliti, pa nam ne smeta njihova sveprisutnost u našim životima. One su također dio filmova, primjerice za nepostojeće proizvode i usluge, snimljene s više ili manje vještine. Bilo da je riječ o madracima, usađivanju lažnih sjećanja ili rasprodaji robota, ovo su reklame koje ne prekidaju filmsku radnju…

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 15.01.2015.

  Stigao je i taj dan – američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti objavila je ovogodišnje nominacije za filmsku nagradu Oscar! Po broju nominacija prednjače Birdman i Hotel Grand Budapest s devet njih, uključujući i one za najbolji film. Nominacije je objavio redateljsko-glumački trojac J. J. Abrams, Alfonso Cuarón i Chris Pine u društvu predsjednice Akademije Cheryl Boone Isaacs, a po prvi put u povijesti sve 24 kategorije objavljene su u izravnom prijenosu. Slijedi popis nominiranih.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 15.01.2015.

  Svi smo beskrajno oduševljeni kada filmski junak u posljednjoj sekundi spriječi devastirajuću eksploziju i pritom spasi svoj i živote nebrojenih ljudi, no tu i tamo mu se dogodi da prereže žicu pogrešne boje ili ga prilikom spašavanja svijeta spriječi neka nepredviđena situacija, pa sve odleti u zrak. Filmske eksplozije uistinu su kultne: bučne i moćne i katkad veličanstvene poput vatrometa, pogotovo ako ih gledamo u kinu s opakim zvučnim okruženjem. Provjerite u ovom videouratku koliko ''eksplozivnih'' filmova prepoznajete!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 14.01.2015.

  Za 2014. kažu da je bila kriminalna što se tiče zarade na kinoblagajnama. Amerika je podbacila, no katastrofu je uspjela spriječiti Kina, što znači da je 2015. počela s velikim teretom na plećima. A što se tiče običnoga kriminala, njega je bilo napretek u prošlogodišnjim filmovima. Uostalom, jedino je u filmovima primjereno slaviti kvalitetnoga kriminalca. Od Johna Wicka, preko Louisa Blooma u Noćnim kronikama do Amy Dunne iz filma Nestala – ovaj je videouradak posveta filmskom kriminalnom miljeu koji je obilježio 2014.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 13.01.2015.

  Kriminalistička drama Zakon i red jedan je od najdugovječnijih američkih televizijskih fenomena, a uz originalnu seriju danas postoje čak četiri spin-offa! Unatoč dugogodišnjem emitiranju, gledatelji je i dalje vjerno prate, a malo je poznato da lukavi scenaristi inspiraciju već puna dva desetljeća crpe iz – istinitih priča! O tome je čak napisana i knjiga koja paralelno prati 25 najboljih "stvarnih" epizoda i istinite priče koje stoje iza njih.

  IMA JOŠ!

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Prvi ovogodišnji 3Dmag je stigao!

Objavljeno: 14.01.2015.

Kao i uvijek – 3Dmag donosi za svakog ponešto!Na bnet.hr i B.net  Facebook stranici u sklopu teme novog broja 3Dmaga pročitajte što nas sve očekuje u, kako stručnjaci kažu, najunosnijoj filmskoj godini u povijesti!

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 54. Siječanj 2015.