Gledaj

Članci

 • Objavljeno: 31.10.2014.

  Bi li horori bili toliko strašni da se glazba ne igra našim osjećajima dok gledamo film? Gledati film posebno je iskustvo. U kino ulazimo spremni iskusiti niz emocija, a mrak kinodvorane, stranci s kojima je dijelimo, toplina i zaštita sjedala iz kojega gledamo – sve su to stvari zbog kojih smo osjetljiviji i otvoreniji za emocije koje nam film donosi. A donosi ih ne samo radnjom, režijom, scenarijem i glumačkih izvedbama već i glazbom. A na glazbu i zvuk posebno se oslanjaju upravo horori.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 31.10.2014.

  Na kraju napornoga tjedna samo se želite opustiti? Smijeh je najbolji recept za relaksaciju, a komedije na B.net televiziji zasigurno će vas nasmijati do suza. Žudite za odličnom serijom? Bilo da je riječ o originalnoj produkciji ili ne, HBO Adria vrvi kvalitetnim serijama, a ovoga tjedna očekuju nas i zanimljive premijere. Uz to, na televizijskom jelovniku nalazi se i zanimljiv dokumentarac o desnoj ruci Georgea W. Busha, genijalan triler, odličan klasik i dašak sasvim europske romantike. Bacite oko na naš izbor iz bogatog programa u sljedećih tjedan dana i odigrajte nagradni kviz u organizaciji B.neta i HBO-a!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 30.10.2014.

  Premda je strah univerzalan osjećaj, nismo svi jednako hrabri pa nas tako ne plaše iste stvari. S obzirom na to, ljestvica najstrašnijih trenutaka iz horor filmova poprilično je subjektivna, a na njoj su se uglavnom našli neki potpuno očekivani prizori iz poznatih horor klasika, ali i pokoje iznenađenje. A scene koje su potpisniku ovih redaka u djetinjstvu izazivale noćne more su...

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 29.10.2014.

  Premda većina misli da su rani filmovi bili crno-bijeli, zapravo su filmovi u boji snimani još na samome početku razvoja filmske umjetnosti, no boja neće postati standard na filmu sve do sredine prošloga stoljeća. Sljedećih petnaestak godina koristit će se obje tehnike snimanja, pa je tek otprilike 1968. film u boji postao pravilo. S obzirom na tako dugu vladavinu crno-bijelih filmova, ne čudi popriličan broj klasičnih naslova u svim žanrovima. Probrali smo deset crno-bijelih uradaka koji lede krv u žilama.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 24.10.2014.

  Jedva ste dočekali kraj tjedna i ne možete se suočiti s kaosom u vlastitoj kući? Pustite klincima odličan film i napravite si kupku ili se opustite u društvu prijateljica uz kakvu satiričnu komediju. Dobar dokumentarac proširit će vam vidike, a za ljubitelje dobre stare akcije uvijek će se naći koji filmski dragulj koji vam donosi HBO Adria. Uživajte u bogatom programu ovoga vikenda i sljedećih tjedan dana, a usput odigrajte i nagradni kviz u organizaciji B.neta i HBO-a!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 23.10.2014.

  Filmsko-televizijskim "inceptionom", odnosno slučajevima kada se televizija bavi televizijom, već smo se pozabavili – svima su vam sigurno poznate serije Televizijska posla (u originalu - 30 Rock) ili Murphy Brown – a ovoga puta bavimo se televizijom u filmu. Humoristične satire, ozbiljnije kritike društva ili ponekad – sve u jednom. Ovo su filmovi koji su se pozabavili najpopularnijim medijem današnjice.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 18.10.2014.

  Znamo zaboraviti koliko ponavljanje može biti lijepo. U konstantnoj borbi s ograničenim vremenom i u stalnoj potrazi za onim "novim", često smetnemo s uma koliko je površno pogledati nešto samo jednom. To nikako nije dovoljno ni da primijetimo, a kamoli zapamtimo sve detalje. Djeca nemaju takve kočnice, a odrasli ih znaju tek djelomično zaobići, tako što si dopuste da mnogo puta gledaju baš crtiće. Evo onih koje mi znamo napamet, kao da nam je pet godina!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 17.10.2014.

  Hitno vam treba predah od djece koja vam skaču po glavi? Tu je odličan dječji film koji će ih zaokupiti barem na sat-dva! Žudite za pametnim SF-om? Ovoga tjedna nudimo neobičnu SF komediju koja će zadovoljiti i najstrožeg filmofila. Na poslu su vas izmoždili i treba vam brza i žestoka akcija? Sve to i više možete pronaći u bogatom programu u sljedećih tjedan dana! I usput odigrati nagradni kviz u organizaciji B.neta i HBO-a!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 11.10.2014.

  Još otkako se irski pisac Sheridan Le Fanu poigravao tematikom lezbijske ljubavi u priči o vampirici u noveli Camilla i otkako su čitatelji gutali Drakulu Brama Stokera u potrazi za prikrivenim opisima erotike koji današnjem čitatelju potpuno izmiču, vampiri i seks neraskidivo su povezani. A kada na scenu stupe filmske i TV adaptacije u kojima ih utjelovljuju seksi glumci, temperatura samo raste.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 10.10.2014.

  HBO Adria proteklog je vikenda proslavila 10. rođendan. Vodeća premium televizijska mreža u Hrvatskoj i regiji obilježila je važnu obljetnicu na najbolji mogući način: vrhunskim TV programom! A vrhunski program možete naći svakoga dana na nekom od HBO-ovih programa, bilo da je riječ o odličnoj drami, uzbudljivim blockbusterima, superjunačkim spektaklima ili animiranim filmovima. Pogledajte koje vam emisije iz bogate programske ponude izdvajamo za sljedećih tjedan dana i odigrajte nagradni kviz u organizaciji B.neta i HBO-a!

  IMA JOŠ!

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Otvorena je Zagreb Indie revija filmova!

Objavljeno: 31.10.2014.

Jučer je, uz odličan film Karta do zvijezda, otvorena Zagreb Indie revija filmova.

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 51. Listopad 2014.