Gledaj

Članci

 • Objavljeno: 31.03.2015.

  Neke su serije u vrijeme svog emitiranja bile hvaljene i gledane, no ako ih pokušate gledati danas s višegodišnjim odmakom, nerijetko ćete se zapitati u čemu je bila tajna njihova uspjeha. S druge strane, postoje serije koje i godinama nakon snimanja izgledaju jednako svježe i intrigantno kao i u vrijeme nastanka. Većina njih bi i danas, kada na televiziji imamo velik izbor kvalitetnih serija, zaslužila sve preporuke za gledanje.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 28.03.2015.

  Svatko zna da osim glumačke postave, vrhunskog scenarija i britkih dijaloga dobar film čini i prikladna scenografija. Istina, virtuozi poput Tarantina mogu ugurati fenomenalan krimić u jedno neugledno skladište i učiti ga remek-djelom. Za one manje (ili barem jednako) vješte tu je džoker "scenografija". Filmske lokacije bitan su dio svakog uratka, a mnoge među njima su – stvarne.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 26.03.2015.

  Na ovim prostorima more ima posebno značenje pa se o njemu pjevaju pjesme, prve se ljubavi doživljavaju na moru i većini more izaziva ugodne asocijacije. No filmski scenaristi očito imaju drukčija iskustva jer nerijetko more doživljavaju kao mračno i opasno, pa iz njegovih dubina prizivaju raznorazna čudovišta koja će vam, u najboljem slučaju, pokvariti godišnji odmor. Provjerite čega su se sve dosjetili.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 25.03.2015.

  Gluma je, kao i svaki drugi zanat, često obiteljska stvar. Znamo za brojne primjere slavnih glumaca koji su talent naslijedili od slavnih roditelja: Angelina Jolie, Michael Douglas i Charlie Sheen samo su neki od njih, a njima se mogu pridružiti i mlađe snage koje su se već etablirale, kao što su Alexander Skarsgård, Mamie Gummer ili Kate Hudson. Istraživali smo i pronašli još imena koja potječu iz glumačkih dinastija, a pred kojima tek predstoji svjetska slava...

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 23.03.2015.

  Vraća nam se Pobješnjeli Max! Točno tri desetljeća od posljednjeg nastavka sredinom svibnja u kina stiže spektakl Pobješnjeli Max: Divlja cesta, četvrti izdanak dugovječnog distopijskog serijala Georgea Millera. Ipak, Mel Gibson se ne vraća ulozi koja ga je proslavila, već njegovo mjesto zauzima mlađi Tom Hardy, koji je po mišljenju mnogih sasvim dostojna zamjena. Povodom novog nastavka donosimo 10 zanimljivih činjenica o popularnoj franšizi koje možda niste znali.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 21.03.2015.

  Daleko najpopularniji televizijski serijal desetljeća zasigurno je Igra prijestolja, a nadolazeću petu sezonu u Hrvatskoj iščekujemo s posebnim žarom. Kako i ne bismo kada naše lokacije čine iznimno važan dio serijala: uz već uhodane dubrovačke zidine, ove će godine cijeli svijet gledati i šibensku katedralu, Kaštilac u Kaštel Gomilici te dijelove Dioklecijanove palače. Novu će sezonu otvoriti i novi likovi, a neke od njih vam predstavljamo u nastavku.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 21.03.2015.

  Svaki je mali grad poseban na svoj način jer može biti i utočište kakvo, mogli biste pomisliti gledajući sve te sjajne američke serije, u Hrvatskoj jedva poznajemo. No to nije istina! Mali gradovi istinski su odraz ljudskih zajednica koje ih stvaraju i to je tajna kojom mame ljude da u njima žive. Stoga nije nikakvo čudo što nas neki gradovi osvajaju s takvom lakoćom i gotovo neprimjetno postaju punopravni i omiljeni likovi u omiljenim nam serijama.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 18.03.2015.

  S obzirom na to da se u novom mileniju Hollywood gotovo u potpunosti okrenuo superjunacima, nastavcima i rebootovima, ne čudi da je bilo prilično teško odabrati najgore blockbustere jer je konkurencija uistinu žestoka. Od stalnoga favorita ove rubrike Michaela Baya, preko inače simpatičnoga Johnnyja Deppa koji nikako da shvati kako mu je bolje držati se Burtona i pomaknutih filmova jer su kinohitovi u njegovoj karijeri ipak anomalija, pa sve do nezaobilaznog Nicolasa Cagea i većeg dijela superjunačkih naslova – loših blockbustera uistinu ima napretek.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 17.03.2015.

  Ne treba posebno naglašavati kako povijest sedme umjetnosti vrvi filmovima u kojima možemo vidjeti razne borbe, okršaje i slične prizore od kojih prosječnome gledatelju poraste adrenalin i poskoči srce. Ono čemu pritom često možemo svjedočiti su i scene nokauta – udaraca u glavu koji u pravilu završavaju borbu i protivnika bacaju na tlo! Nokauti su neizostavan dio boksačkih filmova, ali i nekih drugih žanrova, što pokazuje i naš izbor.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 14.03.2015.

  Internet je s nama već nekoliko desetljeća. Unatoč tome, filmaši i danas muku muče s uklapanjem toga modernoga fenomena u filmske radnje. Neki su filmovi takve tematike prestari (Tron, recimo), drugi prilično usko usmjereni (Cloverfield), a treći pak koriste internet tek kao poštapalicu zapleta (Umri muški 4). Ipak, solidan je broj filmova u kojima je internet - junak!

  IMA JOŠ!

Vijesti iz B.net-a

Obogatili smo se s 11 fantastičnih programa! :)

Objavljeno: 14.07.2015.

Ne propustite urnebesne komedije na Comedy Central Extra, pratite što savjetuju vodeći zdravstveni stručnjaci na The Medical Channel ili pratite glazbene trendove uz Kerrang i Smash Hits!

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.