Gledaj

Članci

 • Objavljeno: 23.02.2015.

  Uredništvo stranice Online.hr danima se bavilo nominacijama za Oscare i predviđanjem dobitnika. U nekim slučajevima smo kalkulirali pokušavajući razmišljati kao Akademijini glasači, a u nekima se vodili srcem i navijali za svoje favorite. No Oscari su ove godine bili uistinu nepredvidivi. Pobjednici su kući odnijeli prestižne pozlaćene kipiće, gubitnici bogate oskarovske utješne poklone, a mi smo složili infografiku u kojoj smo saželi svoja predviđanja i izložili ovogodišnje dobitnike. Jesu li pobijedili vaši favoriti?

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 21.02.2015.

  U ovoj kategoriji mjesta za preveliko iznenađenje nema jer sudeći prema dosadašnjim nagradama, kritikama i kladionicama, bitka će se voditi između dvojice redatelja. Dakle, Oscara za najboljeg redatelja Akademijini glasači najvjerojatnije će dodijeliti Alejandru Gonzálezu Iñárrituu za režiju Birdmana ili Richardu Linklateru za režiju Odrastanja. Oba su filma uistinu posebna pa su se njihovi redatelji zasluženo našli u favoriziranim pozicijama. Slavlje im eventualno može pokvariti tek Wes Anderson.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 21.02.2015.

  Brojne oskarovske kategorije broje i onu za najbolju pjesmu. I dok zli jezici naveliko pričaju kako je Everything Is Awesome iz Lego filma kandidirana tek toliko da se zaboravi bezobrazluk Akademije koja ga nije nominirala za najbolji crtić godine, uvjerili smo se da je konkurencija u ovoj kategoriji itekako moćna, stoga nije nimalo jednostavno pretpostaviti tko će osvojiti Oscara. No nagađati uvijek možemo, a pritom se i dobro zabaviti!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 20.02.2015.

  Nominacije za Oscara uvijek podignu mnogo prašine na ovaj ili onaj način, no dugometražni animirani film veću pozornost uspije pridobiti tek kada se probije u drugu kategoriju, onu za najbolji film, što se dosad dogodilo svega tri puta. Razlog se krije u relativno mladoj kategoriji koja ima svega 14 godina, ali i u animaciji koja usprkos fantastičnim filmskim draguljima i dalje nosi podtekst dječjeg. Zato će 2015. ući u filmsku povijest kao godina u kojoj je najbolji crtić, za koji su svi mislili da će osvojiti Oscara, ostao bez nominacije! I kome će sada otići pozlaćeni kipić?

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 19.02.2015.

  Jedna od najprestižnijih kategorija svečane dodjele upravo je ona u kojoj se priznanja daju glumačkim zvijezdama, a kao i u većini kategorija glasači su uglavnom vođeni nekim zajedničkim smjernicama. Upravo iz tog razloga Oscar nerijetko završi u rukama glumca koji možda i nije bio najbolji, ali se tim potezom ispravljaju neke nepravde ili se Akademija želi pokazati kao politički korektna. Ako se ipak gleda na glumačke dosege, zvijezdama uvijek dobro dođu uloge autističnih ili paraliziranih junaka koje glasači jednostavno obožavaju. Provjerimo kakva je situacija ove godine.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 18.02.2015.

  I sama nominacija za nagradu Oscar prava je čast – to ne treba objašnjavati. Da bi se netko našao na popisu onih koji bi mogli osvojiti pozlaćeni kipić, svoj posao mora odraditi i više nego sjajno. Proces nominacije znatno je manje bitka popularnosti i zaslužnosti nego što je to posljednji dio utrke koji, osim odlično odrađenog posla, uključuje i niz ostalih faktora – popularnost, imidž, zaslužnost i eventualne prijašnje pobjede. Koja glumica ove godine u ruci drži dobitnu kombinaciju?

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 17.02.2015.

  Godišnje dodjeljivanje pozlaćenih kipića bez iznimke izaziva podjednaku pomamu kod kandidata, gledatelja, najavljivača i kritike. Oni najprestižniji Oscari dodjeljuju se za najbolju mušku i žensku ulogu, scenarij, redatelja, strani film i glazbu. No malo je zapostavljen (posve nepravedno, dakako) Oscar za najbolji dugometražni dokumentarac. Kako bismo tu nepravdu ispravili, najavljujemo sve kandidate, a usput i bacamo grah u zrak!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 16.02.2015.

  Od premijere Rockyja (1976.) prošlo je gotovo četiri desetljeća, ali priča o dobrodušnom boksaču i danas nadahnjuje gledatelje te redovito zauzima visoke pozicije na ljestvicama najboljih filmova sportske i borilačke tematike. Zahvaljujući Rockyju (a poslije i Rambu), Sylvester Stallone postao je holivudska ikona i jedan od najpoznatijih suvremenih glumaca, a taj status uspio je očuvati čak i u vremenima kada mu u karijeri nisu cvjetale ruže. Izdvajamo deset činjenica o Rockyju i njegovim nastavcima koje možda niste znali

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 13.02.2015.

  Ove se godine oko samih nominacija podignulo više buke nego inače. Članovi američke Akademije, koja dodjeljuje prestižne pozlaćene kipiće već gotovo devet desetljeća, prozvani su jer su izostale nominacije za praktički sve koji nisu bijelci, a povrh toga sasvim su neopravdano zaobišli Jennifer Aniston u kategoriji najbolje glumice te skandalozno ignorirali Avu DuVernay, koja ju je svakako trebala dobiti. Čak se i u kategoriji najboljeg filma, koja može sadržavati do deset naslova, našlo svega osam filmova premda dobrih uradaka, poput filma Nestala, nije nedostajalo. A tko će među nominiranima otići kući s Oscarom?

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 06.02.2015.

  Dobra vijest za ljubitelje pomaknutog i neobičnog! Jedan od najuvrnutijih filmaša današnjice, Alejandro Jodorowsky, ponovno će sjesti u redateljski stolac. Novi projekt nosi naziv Endless Poetry i svojevrstan je nastavak redateljeva prethodnog filma The Dance of Reality iz 2013. godine, inspiriranog biografskim elementima iz njegove mladosti.

  IMA JOŠ!

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Ljubav je u zraku i u B.net videoteci

Objavljeno: 10.02.2015.

Ima li što romantičnije od mirne večeri provedene s onim kojeg volite?U posebnom katalogu posvećenom mjesecu zaljubljenih, pronađite najbolje ljubavne komedije i romantične filmove koji će vam uljepšati ovogodišnje Valentinovo.

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.