Aronofsky režira film o Noi

Preko hrvačkog ringa i balerina do biblijskog potopa

Komentari

Piše: Denis Vukoja
04.10.2011.

Sjajni Darren Aronofsky uistinu je svestran redatelj koji se tijekom karijere okušao u nekoliko potpuno različitih projekata. Nakon nezaboravne drame Hrvač s Mickeyem Rourkeom i dojmljivog Crnog labuda s balerinama Natalie Portman i Milom Kunis, prihvatio se projekta o Velikom potopu i priče o Noi. S obzirom na to da je riječ o projektu na kojem radi još od 2007. godine, čini se da je i sama produkcija filma biblijskih razmjera – jer je nakon četiri godine još uvijek u početnoj fazi.

Darren Aronofsky je već svojim debitantskim filmom Pi najavio zanimljivu karijeru, a to je potvrdio sljedećim uratkom – briljantnim depresivnim narkomanskim filmom Rekvijem za snove. Nakon spomenutih filmova Aronofsky je postao traženo novo redateljsko ime, no dogodila mu se Fontana života i njezin financijski podbačaj (a zapravo se radi o vrlo podcijenjenom uratku). Stoga je Aronofsky pomno pripremao svoj povratak ne želeći ništa prepustiti slučaju pa je tijekom dvije godine snimio dva produkcijski skromnija filma (Hrvač i Crni labud), koji ga opet vraćaju u utrku za pretendenta na tron suvremenog Hollywooda.

Najava nepravedno podcijenjene Fontane:

Međutim, Aronofsky si očito ne može pomoći jer se opet odlučio na produkcijski zahtjevniji i raskošniji projekt, ekranizaciju biblijskog Velikog potopa i Noinih avantura u tom svijetu. Riječ je o projektu vrijednom 130 milijuna dolara koji on tražeći partnere pokušava pokrenuti još od 2007. (izmjenjivali su se Fox, Summit, New Regency), a početkom tjedna stigla je potvrda kako će mu u potapanju filmskih setova pomoći studio Universal s kojim je potpisao ugovor.  

"Radi se o klasičnoj biblijskoj priči o Noi, ali ispričanoj na jedan znatno ozbiljniji način, koja će biti puno više SF nego komedija", pojašnjava Aronofsky navodeći da je zaljubljen u tu priču još od djetinjstva. On se očito nakon nekoliko manjih filmova ponovno zaželio velikih produkcija jer je neko vrijeme figurirao i kao redatelj Wolverineovih avantura. Scenarist John Logan (Gladijator, Avijator) trebao bi doraditi scenarij koji je napisao Aronofsky, a početak snimanja najavljen je za proljeće 2012.

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Obogatili smo se s 11 fantastičnih programa! :)

Objavljeno: 14.07.2015.

Ne propustite urnebesne komedije na Comedy Central Extra, pratite što savjetuju vodeći zdravstveni stručnjaci na The Medical Channel ili pratite glazbene trendove uz Kerrang i Smash Hits!

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.