Colin Farrell na Marsu, Woody Allen u Rimu

Filmske najave petkom

Komentari

Piše: Denis Vukoja
06.04.2012.

Britanci prilično rijetko rade remakeove starijih naslova pa se zato veselimo filmskoj inačici njihove policijske serije The Sweeney od prije nekoliko desetljeća, tim više što glavnu ulogu tumači briljantni Ray Winstone, a s Otoka nam stiže i sportska "feel good" komedija o atletičarkama. Drugi ovotjedni remake je Potpuni opoziv s Colinom Farrellom za koji ne vjerujemo da će dosegnuti kvalitetu originala, dok horor Apartment 143 zvuči kao očita prepisivačina serijala Paranormal Activity, ali mu pružamo šansu zbog darovitoga scenarista Rodriga Cortésa. To Rome With Love je nastavak filmskih putovanja Woodyja Allena oko svijeta.

The Sweeney

(Travanj)

Raznorazni remakeovi i prepravci zaštitni su znak Hollywooda, za razliku od ostalih kinematografija koje rjeđe posežu za starim naslovima kako bi ih osuvremenili. A i kad se takvo što dogodi, kao u slučaju ovoga britanskog filmskog remakea njihove popularne policijske serije iz sedamdesetih The Sweeney, očekujemo da rezultat bude prilično uspješan. Četiri desetljeća poslije, prebacivanja serije na film prihvatio se redatelj Nick Lowe (iza sebe ima nekoliko zanimljivih naslova, među kojima i dva nogometno-huliganska The Football Factory i Navijači), a pred kamerama se pojavljuju prvorazredni britanski glumci predvođeni uvijek impresivnim Rayom Winstoneom. Jednu od uloga igra i glazbenik Plan B.

Total Recall

(Kolovoz)

Budući da je i sam bio shizofreničar uvjeren da ga netko neprestano prati, ne čudi da je legendarni SF pisac Philip K. Dick bio majstor kada je riječ o pričama u kojima je teško razlučiti što je stvarnost, a jednu od njegovih paranoja sjajno je na film prenio Paul Verhoeven na vrhuncu svoje karijere. U već spomenutoj holivudskoj pomami za osvježavanjem staroga materijala (oni to nazivaju "osvježavanjem" premda su filmovi rijetko kad svježi), na red je došao i Potpuni opoziv u kojemu je ulogu spasitelja Marsa od Švarca naslijedio Colin Farrell. Nažalost, redatelj nove verzije Len Wiesman (serijal Underworld) ne ulijeva povjerenje jer se radi o pukom holivudskom zanatliji.

To Rome With Love

(Lipanj)

Woody Allen je uistinu neobična zvjerka. Najprije se desetljećima nije dao otjerati iz New Yorka i njegovi su filmovi redom bili svojevrsne ljubavne posvete tome gradu, pa je u konačnici postao jedan od najpoznatijih Njujorčana. Potom se uputio na put oko svijeta i počeo snimati filmove u Londonu (Match Point, Cassandra's Dream), Barceloni (Vicky Cristina Barcelona) i Parizu (Ponoć u Parizu), da bi se u najnovijem filmu zaputio u Rim. Čini se kako je za ovaj projekt pronašao idealnoga tumača za svoj alter ego (Jesse Eisenberg), a opet je pozvao i svoju novu muzu Penelope Cruz te Aleca Baldwina. Dakako, film o Rimu nije mogao proći bez Roberta Benignija, nekadašnje zvijezde špageti-vesterna Giuliana Gemme te bez talijanskih ljepotica Ornelle Muti i Carol Alt.

Apartment 143

(Lipanj)

Serijal Paranormal Activity je postao globalni fenomen, no gledateljima je uzrokovao nevolje u vidu ogromnoga broja horora koji koriste isti pristup zastrašivanja lažnim "dokumentarnim snimkama". Ovaj film izgleda kao njegova kopija već svojom pričom jer apartman iz naslova opsjedaju duhovi, ali donosi donekle drukčiji pristup jer kombinira klasične filmske snimke s onima koje su snimljene tako da oponašaju dokumentarističko-realistički štih. Režirao ga je debitant, Španjolac Carles Torrens, no prava je pokretačka snaga iza filma njegov nešto stariji kolega, producent i scenarist Rodrigo Cortés koji nije mnogo iskusniji, ali je zabljesnuo prošle godine filmom Živ zakopan te nešto ranije duhovitim Concursanteom.

Fast Girls

(Lipanj)

Iskusna scenaristička ekipa Noel Clarke (potpisnik kultnih filmova Kidulthood i Adulthood) i Jon Croker (Željezna dama, Attack the Block) stoji iza ove sportske komedije, za koju se producenti nadaju kako bi mogla ponoviti uspjeh britanske komedije Baš kao Beckham od prije nekoliko godina. Sportska priča s djevojkama u glavnim ulogama (tumače ih mlade zvijezde predvođene Leonorom Crichlow iz sjajne serije Being Human) djeluje lepršavo i zabavno, pa bi se doista moglo raditi o pravome ljetnom feel good filmu.

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Obogatili smo se s 11 fantastičnih programa! :)

Objavljeno: 14.07.2015.

Ne propustite urnebesne komedije na Comedy Central Extra, pratite što savjetuju vodeći zdravstveni stručnjaci na The Medical Channel ili pratite glazbene trendove uz Kerrang i Smash Hits!

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.