Comedy Central naručio nove epizode Futurame

Bender i ekipa jači od sudbine

Komentari

Piše: Denis Vukoja
25.03.2011.

Kultni crtić Futurama kao da je neuništiv, usprkos svojoj doista neobičnoj sudbini. Serija se prikazivala od 1999. do 2003. godine, nakon čega su je otkazali, pa je idućih godina živjela samo na reprizama. No autori se nisu dali obeshrabriti te su 2007. počeli izravno objavljivati nova DVD-izdanja crtića, što je dočekano s velikim oduševljenjem, pa je nakon višegodišnje stanke u konačnici ipak naručena nova sezona. Ovih je dana pak potvrđeno da je Comedy Central odlučio obnoviti seriju i u sedmoj sezoni prikazivanja, predviđenoj za emitiranje sljedeće godine.

Animirana futuristička serija Futurama autora Matta Groeninga, poznatog kao tvorca još jedne animirane kultne serije, Simpsoni, kritičarima je oduvijek bila draža nego publici (2010. držala je Guinnessov svjetski rekord kao "serija s najviše pohvala kritičara"), što je pridonijelo tome da nakon pet godina prikazivanja bude ugašena. Ipak, pokazala se otpornijom nego što je itko očekivao, pa je nakon mudre odluke podgrijavanja atmosfere s DVD-naslovima – serija uskrsnula nakon višegodišnje stanke, pa se, eto, i danas uspješno prikazuje. U četvrtak je objavljena vijest da je Comedy Central naručio Futuramu i za iduću godinu.  

Pogledajte Benderovu reklamu protiv pirata:

Razloge obnovi ugovora treba tražiti u činjenici da je serija tijekom godina zahvaljujući brojnim reprizama i DVD-naslovima postigla nevjerojatan kultni status te pravu vojsku sljedbenika, koju nije tako lako ignorirati. Futurama je tako i veliki hit na Facebooku, pa danas na toj društvenoj mreži ima 11 milijuna fanova, što je vrlo respektabilna brojka. Mi, naravno, jedva čekamo nove avanture Bendera, Frya, Leele i ostatka najluđe galaktičke ekipe još od vremena Crvenog patuljka.

Oprosti C-3PO, ali ovo je ipak najduhovitiji filmski robot:

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Obogatili smo se s 11 fantastičnih programa! :)

Objavljeno: 14.07.2015.

Ne propustite urnebesne komedije na Comedy Central Extra, pratite što savjetuju vodeći zdravstveni stručnjaci na The Medical Channel ili pratite glazbene trendove uz Kerrang i Smash Hits!

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.