Drugi dan Animafesta

Havana iz prošlosti i Stockholm iz budućnosti

Komentari

Piše: Irena Rašeta
01.06.2011.

Tradicionalno su neparne festivalske godine Animafesta posvećene dugometražnim, a parne kratkometražnim animiranim filmovima. Ove godine u Velikom natjecanju možemo pogledati 9 dugometražnih filmova, dok će dodatnih 6 filmova biti prikazano u Svjetskoj panorami. Uz to, Animafest nudi bogat dječji program, tematske radionice, izložbe i dnevne razgovore s gostima. Uz svakodnevne prikaze najzanimljivijih filmova, donosimo vam i izbor iz dnevnog programa, a za danas izdvajamo…

Chico i Rita (Velika Britanija/Španjolska, 2010.)

Kino Europa, 20:00

Kuba 1948. godine. Početak epske priče o ljubavi i slomljenu srcu u tradiciji latinoameričke balade, bolera. Daroviti skladatelj i prelijepa pjevačica trče za svojim snovima i jedno za drugim od Havane do New Yorka, Las Vegasa i natrag. Uz originalan soundtrack legendarnog kubanskog pijanista, osnivača benda i skladatelja Beboa Valdésa, Chico i Rita dočaravaju ključan trenutak u razvoju džeza. Film je ispunjen glazbom legendi džeza kao što su Thelonious Monk, Cole Porter, Dizzy Gillespie i Freddy Cole.

Metropia (Danska/Finska/Norveška/Švedska, 2009.)

Kino Tuškanac, 20:15

Metropia se zbiva u ne tako dalekoj budućnosti. Svijetu ponestaje nafte, a podzemni željeznički sustavi povezani su u golemu podzemnu mrežu ispod Europe. Kad god Roger iz Stockholma uđe u taj sustav, začuje nepoznati glas u svojoj glavi. Za pomoć se obraća tajanstvenoj Nini, koja mu pomaže da pobjegne od uznemirujuće mreže Metroa. No što dalje putuju, to je dublje upetljan u mračnu zavjeru.

Heavy Metal (Kanada, 1981.)

Kino Europa, 22:00

Ova snažna priča o borbi između dobra i zla ispričana je kroz antologiju kratkih animiranih filmova o sjajnoj zelenoj kugli (Loc-Nar), utjelovljenju krajnjeg zla u svemiru. Film je podijeljen u niz crteža koji se bave znanstveno-fantastičnim temama. Na filmu je radila nekolicina pisaca, ilustratora i umjetnika – Dan O'Bannon, Richard Corben, Juan Giménez, Bernie Wrightson i drugi.

Midori-ko (Japan, 2010.)

Kino Tuškanac, 22:15

Midori-ko, desetogodišnji plod ljubavi sastavljen od više od 20 tisuća slika, spaja pripovijesti o biomimikriji, prehrambenoj politici i jezivoj, mističnoj ekologiji. U očekivanju prehrambene krize, pet znanstvenika radi na razvoju "hrane iz snova" – koja je istodobno i meso i povrće. No laboratorijski napredak, smješten u napuštenoj trgovačkoj četvrti, zašao je u slijepu ulicu.

Sve o Animafestu i njegovom programu saznajte na službenim stranicama.

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Obogatili smo se s 11 fantastičnih programa! :)

Objavljeno: 14.07.2015.

Ne propustite urnebesne komedije na Comedy Central Extra, pratite što savjetuju vodeći zdravstveni stručnjaci na The Medical Channel ili pratite glazbene trendove uz Kerrang i Smash Hits!

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.