Forenzičari najgledaniji na TV-u

Franšiza CSI i dalje vodi po gledanosti

Komentari

Piše: Jan Šplajt
14.06.2011.

Kada su prije nekoliko godina tek krenuli na televiziji, forenzičari su nam bili simpatični loveći raznorazne kriminalce po loše skrivenim tragovima i dokazima. I ne samo da su bili dragi nama, već i širem pučanstvu – pa nam je eto jedan ministar bio forenzičar, a i sve više mladih je željelo studirati forenziku. No danas su forenzičari uz vampire najprisutniji televizijski protagonisti, što je postalo prilično iritantno, ali čini se samo nama jer gledanost kaže drugačije.

Na 51. Monte Carlo TV Festivalu, održanom prošloga tjedna, toj je televizijskoj franšizi dodijeljena nagrada publike (International Television Audience Award) u kategoriji dramske serije. To je ujedno četvrti put u posljednjih šest godina da je forenzičarima iz CSI-a  pripalo priznanje za najgledaniju seriju 2010. godine u cijelome svijetu.

Gledatelji ih jednostavno vole:

Sve je krenulo 2000. godine s forenzičarima iz Las Vegasa, a potom su uslijedile spin-off serije CSI: Miami i CSI: New York. Original je do danas nagomilao 11 sezona te više od 250 epizoda, uz nekoliko glumačkih izmjena (zadnji je pristigao Laurence Fishburne koji je već najavio odlazak), a naručena je i nova, 12. sezona. CSI: Miami je krenuo dvije godine kasnije, a u svibnju je potvrđena i deseta sezona za 2012., dok se CSI: New York emitira od 2004. te će se emitirati i dogodine jer je naručena osma sezona. Te tri serije su združenim snagama u 2009. privukle čak 73,8 milijuna gledatelja pred male ekrane diljem svijeta, pa to objašnjava zašto se snimanje svih triju nastavlja i dalje. 

Nama su svi ti forenzičari već prilično dosadili pa su naši favoriti istražitelji iz projekta CSI: Drniš – kojije snimila sjajna ekipa okupljena oko Gitak TV-a.

Forenzičari na domaći način:

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Dobitnici nagradne igre B.net Videoteka – Pogledaj i osvoji!

Objavljeno: 17.12.2014.

Sukladno pravilima nagradne igre B.net Videoteka – Pogledaj i osvoji!, izvučeni su sretni dobitnici vrijednih nagrada. Nagradna igra odvijala se u razdoblju od 08.11.2014. do 12.12.2014. godine te su u njoj sudjelovali svi B.netovi korisnici, koji su u navedenom razdoblju unajmili film iz B.net Videoteke. Nagrade se preuzimaju na B.netovim prodajnim mjestima, a o vremenu preuzimanja nagrade svaki će korisnik biti obaviješten.

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 53. Prosinac 2014.