Glee rastura glazbenu scenu

Hit-serija jednako je uspješna i s notama

Komentari

Piše: Denis Vukoja
15.12.2010.

Hit-serija Glee ima odličnu gledanost na televiziji, a jednako dobro prolazi i kada je riječ o glazbenim top-ljestvicama. Tako je The Christmas Album zauzeo četvrto mjesto prošlotjedne liste najprodavanijih albuma, sa 129 tisuća prodanih primjeraka u tri tjedna, dok je peto mjesto pripalo albumu The Music: Volume 4, s pjesmama iz serije, s prodanih 128 tisuća primjeraka. S obzirom na to da su prodavaniji od njih samo Susan Boyle, Kanye West i Taylor Swift, a iza njih nalaze se zvijezde poput Black Eyed Peas, jasno je o kakvom se uspjehu radi.

Serija Glee do sada ima sedam albuma koji su uspjeli zauzeti svoje mjesto na listama najprodavanijih albuma, s ukupno pet milijuna prodanih primjeraka, dok je glazba iz serije u digitalnom obliku s interneta preuzeta više od 13 milijuna puta. Takvo što i nije preveliko iznenađenje, budući da autori serije igraju na sigurno, pa je tako u prvih 13 epizoda showa serija sadržavala obrade pjesama Neila Diamonda, Rihanne, Kanyeja Westa, Beyonce, grupe Queen, Barbre Streisand, Lize Minnelli i brojnih drugih zvijezda.


Samo u prošloj godini Glee je imao 25 singlova na Billboardovoj ljestvici, što je najviše singlova jednog izvođača u godinu dana još od vremena velikih Beatlesa, koji su 1964. godine imali 31 hit na top-ljestvicama. Otkako se ta serija prikazuje, ukupno se čak 95 pjesama našlo na tjednim glazbenim listama, a u povijesti je jedini bolji od gleeovaca samo Elvis Presley, kojemu je to pošlo za rukom 108 puta. Neki kritičari su zbog sjajne glazbe usporedili seriju s MTV-jem u najboljim danima.

Publika pokazuje interes za bilo čim što nosi potpis Glee, tako da su producenti već najavili objavu niza romana za mlade, a Twentieth Century Fox Consumer Products najavljuje tonu popratnog materijala – poput videoigara, čestitki, igračaka, modne linije itd.

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

B.net te vodi na Medvedgrad!

Objavljeno: 03.07.2015.

Obožavaš pomaknute filmove i uživanje u sedmoj umjetnosti na otvorenom – Fantastic Zagreb je i ove godine priredio spektakl na Medvedgradu!Želite sutra gledati ekskluzivnu projekciju kultnog horora Isijavanje? Pružamo vam priliku za osvajanje ulaznica, ali morate se malo potruditi.

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.