Glee rastura glazbenu scenu

Hit-serija jednako je uspješna i s notama

Komentari

Piše: Denis Vukoja
15.12.2010.

Hit-serija Glee ima odličnu gledanost na televiziji, a jednako dobro prolazi i kada je riječ o glazbenim top-ljestvicama. Tako je The Christmas Album zauzeo četvrto mjesto prošlotjedne liste najprodavanijih albuma, sa 129 tisuća prodanih primjeraka u tri tjedna, dok je peto mjesto pripalo albumu The Music: Volume 4, s pjesmama iz serije, s prodanih 128 tisuća primjeraka. S obzirom na to da su prodavaniji od njih samo Susan Boyle, Kanye West i Taylor Swift, a iza njih nalaze se zvijezde poput Black Eyed Peas, jasno je o kakvom se uspjehu radi.

Serija Glee do sada ima sedam albuma koji su uspjeli zauzeti svoje mjesto na listama najprodavanijih albuma, s ukupno pet milijuna prodanih primjeraka, dok je glazba iz serije u digitalnom obliku s interneta preuzeta više od 13 milijuna puta. Takvo što i nije preveliko iznenađenje, budući da autori serije igraju na sigurno, pa je tako u prvih 13 epizoda showa serija sadržavala obrade pjesama Neila Diamonda, Rihanne, Kanyeja Westa, Beyonce, grupe Queen, Barbre Streisand, Lize Minnelli i brojnih drugih zvijezda.


Samo u prošloj godini Glee je imao 25 singlova na Billboardovoj ljestvici, što je najviše singlova jednog izvođača u godinu dana još od vremena velikih Beatlesa, koji su 1964. godine imali 31 hit na top-ljestvicama. Otkako se ta serija prikazuje, ukupno se čak 95 pjesama našlo na tjednim glazbenim listama, a u povijesti je jedini bolji od gleeovaca samo Elvis Presley, kojemu je to pošlo za rukom 108 puta. Neki kritičari su zbog sjajne glazbe usporedili seriju s MTV-jem u najboljim danima.

Publika pokazuje interes za bilo čim što nosi potpis Glee, tako da su producenti već najavili objavu niza romana za mlade, a Twentieth Century Fox Consumer Products najavljuje tonu popratnog materijala – poput videoigara, čestitki, igračaka, modne linije itd.

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Super paketi

Objavljeno: 15.04.2014.

B.net od danas nudi nove Super pakete koji uključuju kombinaciju digitalne televizije, fiksne telefonije i neograničenog surfanja internetom po značajno većim brzinama. Tako sada brzina interneta u Super 3D paketu iznosi do 20mbit/s, a u Super 2D paketima do 15 mbit/s, što je znatno povećanje u odnosu na dosadašnje brzine do 12 mbit/s u paketima.

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 45. Travanj 2014.