I Costner prelazi na televiziju

Oscarovac producira i glumi u miniseriji

Komentari

Piše: Jan Šplajt
26.05.2011.

Kako posljednjih godina baš i nije imao previše uspjeha u kino projektima, a očito ne može nastaviti živjeti na visokoj nozi od reklama za turske aviokompanije, došao je trenutak da Costner razmisli o nastavku karijere. Budući da televizija zadnjih godina ionako premašuje kino produkciju te je sve više zvijezda koje prelaze na male ekrane – na taj se potez odlučio i Costner. Priliku vidi u miniseriji o čuvenom sukobu dviju američkih obitelji – koji je danas sastavni dio njihova folklora.

Nevjerojatno je što sve mogu napraviti mediji i koliko mogu izmijeniti sliku o ljudima i događajima, a možda su najbolji primjer toga Američki građanski rat i Divlji zapad. Period obilježen krvavim nasiljem, istrebljenjem Indijanaca te likovima koji su u stvarnosti bili hladnokrvne ubojice – američka je industrija zabave pretvorila u nekakav romantičan dio povijesti pa se danas, primjerice, slavi Billy The Kid, iako dobar dio povjesničara tvrdi da se radilo o najobičnijem nasilniku koji  je većinu svojih žrtava upucao s leđa. Sada je na redu novi takav pokušaj, ali ovaj put s ozloglašenim obiteljima Hatfields i McCoys – čiji je dugogodišnji krvavi sukob danas sastavni dio američkog folklora.

Revidiranja povijesti prihvatio se Kevin Costner, koji je takvo što već ranije učinio nekoliko puta, a njegov Ples s vukovima nagrađen je brojnim Oscarima, iako među pripadnicima američkih Indijanaca baš i nema previše poklonika. Dakle, u pokušaju spašavanja (oživljavanja) svoje karijere, nakon što već godinama nije imao uspješan film, Costner se odlučio na prokušani recept te se ponovno vraća na Divlji zapad. Ako je upalilo s Indijancima, moralo bi i sa zaraćenim obiteljskim dinastijama. No kako njegovo ime više nema toliku težinu, očito mu je bilo lakše pokrenuti televizijski nego kino projekt pa se Costner našao u ulozi producenta miniserije The Hatfields and McCoys.

Premijera serije očekuje se dogodine – kada se obilježava i 150 godina od spomenutog rata obiteljskih klanova. Costner će ujedno i odigrati glavnu ulogu glave obitelji Hatfield i njezinog najmilitantnijeg člana, Williama Devila Ansea. Scenarij je napisao Ted Mann (Deadwood), dok je neznatne prepravke na njemu napravio Ron Parker (Broken Trail) pa se nekako čini da bi miniserija uistinu mogla biti zanimljiva. A same povijesne činjenice su doista pravi materijal za ekranizaciju jer je bilo i zabranjenih ljubavi između članova obitelji, paralelno s krvavim sukobima koji su potrajali gotovo tri desetljeća.

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Obogatili smo se s 11 fantastičnih programa! :)

Objavljeno: 14.07.2015.

Ne propustite urnebesne komedije na Comedy Central Extra, pratite što savjetuju vodeći zdravstveni stručnjaci na The Medical Channel ili pratite glazbene trendove uz Kerrang i Smash Hits!

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.