Najave petkom

Vrući filmski hitovi za hladne zimske dane

Komentari

Piše: Denis Vukoja
24.12.2010.

U kina idućih dana stižu nova brbljajuća drama o otuđenosti Sofije Coppole, sjajni francuski crtić o zaboravljenoj vrsti zabavljača, osuvremenjena ekranizacija Swiftova klasika o Gulliverovim putovanjima s najneobičnijim filmskim Guliverom u povijesti, epska drama o snazi ljudske volje smještena u Sibir te horor o egzorcizmu s Hopkinsom. Više nego dovoljno, zar ne?

Somewhere

(u kinima 22. prosinca)


Zapletom donekle sličnim njezinom najhvaljenijem filmu Izgubljeni u prijevodu, redateljica Sofia Coppola opet postiže uspjeh. Ovdje su glavni junaci glumačka zvijezda koja živi u hotelu i njegova 11-godišnja kći koja mu iznenada bane na vrata, a svi se slažu da se radi o dojmljivom filmu. To potvrđuje i Zlatni lav sa zadnjeg filmskog festivala u Veneciji.

The Illusionist

(u kinima 25. prosinca)


Animirani uradak Sylvaina Chometa, redatelja sjajnog crtića The Triplets of Belleville, temeljen je na desetljećima starom i nikad produciranom scenariju legendarnog francuskog umjetnika i filmaša Jacquesa Tatija, što je posve dovoljno za preporuku.

Gulliver's Travels

(u kinima 25. prosinca)


Pisac reportaža o putovanjima Lemuel Gulliver doživi incident u Bermudskom trokutu, nakon čega završi u zemlji Liliputanaca. Priča Swiftova klasika svima je dobro poznata, ali Jack Black u ulozi Gullivera doista zvuči kao suludi odabir, a s obzirom na to da mu pred kamerama podršku pruža sjajni Jason Segel, film bi još mogao ispasti simpatičnim, iako se na prvu čini kao još jedan bombastični holivudski promašaj.

The Way Back

(u kinima u siječnju 2011.)


Peter Weir nije snimio previše filmova, ali riječ je o redatelju s jednom od najujednačenijih karijera u filmskoj industriji, gotovo bez ijednog promašaja (komercijalnih podbačaja je bilo, ali ne i loših filmova). Stoga se veselimo njegovoj epskoj priči o skupini vojnika koji bježe iz sibirskog gulaga kroz cijelu Aziju, a Collin Farrell i Ed Harris u glavnim ulogama trebali bi biti garancijom sjajnog filma.

The Rite

(u kinima 28. siječnja)


Švedski redatelj Mikael Håfström već je dokazao da se odlično snalazi u žanru horora (vrlo dobra ekranizacija kratke priče Stephena Kinga 1408), pa nema razloga da bude drugačije ni s ovom egzorcističkom pričom koja, sudeći po scenama iz najave, donosi još jednu sjajnu ulogu Anthonyja Hopkinsa.

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Dobitnici nagradne igre B.net Videoteka – Pogledaj i osvoji!

Objavljeno: 17.12.2014.

Sukladno pravilima nagradne igre B.net Videoteka – Pogledaj i osvoji!, izvučeni su sretni dobitnici vrijednih nagrada. Nagradna igra odvijala se u razdoblju od 08.11.2014. do 12.12.2014. godine te su u njoj sudjelovali svi B.netovi korisnici, koji su u navedenom razdoblju unajmili film iz B.net Videoteke. Nagrade se preuzimaju na B.netovim prodajnim mjestima, a o vremenu preuzimanja nagrade svaki će korisnik biti obaviješten.

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 53. Prosinac 2014.