Najprofitabilniji glumci 2010.

Glumačke tvornice novca

Komentari

Piše: Denis Vukoja
21.12.2010.

Tradicionalno krajem godine svi mogući mediji (pa tako i naš) donose raznorazne liste najboljih ili najgorih stvari iz razdoblja koje ostaje za nama, što također čini i Forbes. No budući da njih ipak ponajviše zanimaju financije, prigodno su objavili i listu najprofitabilnijih glumaca u godini na izmaku.

Njihova se lista temelji na zaradi koju filmovi ostvare na kinoblagajnama i ne uključuje animirane filmove (tj. glumce koji posuđuju glasove likovima). Lista je neobična utoliko što se na njoj nalaze i imena glumaca za koje većina gledatelja nije niti čula, ali su im filmovi u kojima su nastupili odlično prošli u kinima.

Leonardo DiCaprio photo by Colin ChouPrvi na listi najprofitabilnijih je, posve očekivano, Leonardo DiCaprio. On je u 2010. imao dva filmska hita, Shutter Island i Početak, koji su producentima ukupno donijeli 1,1 milijardu dolara. Forbes predviđa da je Leonardu samo Početak uprihodovao 50 milijuna dolara (cijeli je film zaradio više od 800 milijuna).

Drugo mjesto pak predstavlja iznenađenje jer se radi o 21-godišnjoj australskoj glumici Miji Wasikovski, čiji su filmovi zaradili oko milijardu dolara. Točnije, toliko je zaradila Burtonova Alisa u Zemlji čudesa, dok je njezin drugi film, The Kids Are All Right, miljenik kritike, ali s minornim utrškom od 29 milijuna.

Njezin partner iz Alise, Johnny Depp, na trećem je mjestu – zahvaljujući činjenici da se osim Burtonova filma u kinima prikazuje i The Tourist, ali taj je naslov, iako vrlo solidno zarađuje, u produkciji koštao znatno više od Mijinog drugog filma, što je utjecalo na takav raspored.   

Četvrti je Robert Downey mlađi, čiji su filmovi Iron Man 2 i Termin zaradili oko 800 milijuna dolara, dok je peti Daniel Radcliffe, s prvim dijelom završnog nastavka serijala o Harryju Potteru, koji je do sada zaradio 780 milijuna dolara i još se prikazuje u kinima.

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

B.net te vodi na Medvedgrad!

Objavljeno: 03.07.2015.

Obožavaš pomaknute filmove i uživanje u sedmoj umjetnosti na otvorenom – Fantastic Zagreb je i ove godine priredio spektakl na Medvedgradu!Želite sutra gledati ekskluzivnu projekciju kultnog horora Isijavanje? Pružamo vam priliku za osvajanje ulaznica, ali morate se malo potruditi.

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.