Nakon Igre prijestolja dolaze Borgije

Jedna hit-serija završava, druga počinje

Komentari

Piše: Irena Rašeta
20.06.2011.

Večeras ćemo na domaćem HBO-u imati prilike pogledati i posljednju epizodu prve sezone popularne fantasy serije Igra prijestolja, snimljene prema djelima Georgea R. R. Martina, a za nekoliko dana HBO nas već časti novim hitom – serijom Obitelj Borgia. Obitelj Borgia premijerno je prikazana na američkoj TV mreži Showtime početkom travnja i premijernu je epizodu gledalo preko milijun gledatelja – što je najveća gledanost neke dramske serije iz produkcije te kabelske televizije u posljednjih 7 godina.

Uzbudljiva prva sezona serije Igra prijestolja, puna prevrata i iznenađenja, nažalost se privodi kraju, a na sljedeću sezonu morat ćemo pričekati do proljeća 2012. godine. Večeras na domaćem HBO-u pogledajte desetu i završnu epizodu sezone, koja je sinoć američke gledatelje ostavila bez daha.

A već ovoga tjedna HBO donosi novu Showtimeovu hit-seriju Obitelj Borgia, koja je smještena u vrijeme renesansne Italije i prati živote članova najozloglašenije dinastije na svijetu. Oscarovac Jeremy Irons utjelovljuje Rodriga Borgiu, lukavog i manipulativnog patrijarha obitelji koji je svoje carstvo izgradio na mitu, kupovanju i nasilju – kako bi došao do papinstva. Na svome putu obitelj Borgia počinit će doslovno svaki od sedam smrtnih grijeha, a smislit će i nekoliko vlastitih.

Još krajem travnja Showtime je produžio snimanje Obitelji Borgia za još jednu sezonu – čija produkcija kreće na ljeto, dok će premijera biti sljedeće godine. U drugoj sezoni autoru serije Neilu Jordanu pridružit će se pisac i redatelj David Leland (Združena braća), koji će napisati scenarij za nekoliko epizoda i također dvije režirati. I druga će sezona biti producirana u Kanadi, Irskoj i Mađarskoj.

Gledajte:

Igra prijestolja, ep. 10
20. 6. 2011. u 21:00 (HBO)

Obitelj Borgia, ep. 1
24. 6. 2011. u 21:05 (HBO)

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Nemoguće postaje svemoguće!

Objavljeno: 15.09.2014.

Svemoguća B.net promocija od 1. do 30. rujna u okviru B.net ponude nudi šest mjeseci najbržeg i nastablinijeg neograničenog interneta s brzinama do 20 Mbit/s za 0 kn mjesečno.

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 50. Rujan 2014.