Top 3 reality showa

Ili ih volite ili ih mrzite, ali ih gledate

Komentari

Piše: Zlatko Bukač
24.11.2010.

Reality showove danas uistinu možemo gledati na temu svega i svačega, a neke su teme zbilja (ne)zanimljive – klizanje sa zvijezdama, proslava 16. rođendana, niski mladoženja ili debeli zaručnik… Jedni takve emisije obožavaju, drugi ih mrze, a treći ih uopće ne gledaju. No ako vas zanima što je danas in, pridružite nam se u ovom pregledu.

Hell's Kitchen / Master Chef

Gordon RamseyKulinarski showovi popularni su i u Hrvatskoj - imamo Večeru za pet, Jezikovu juhu, Kuhanje s Anom... No jeste li znali da je Jezikova juha dio licence Kitchen Nightmares, koju vodi velika zvijezda FOX televizije i vrlo popularan celebrity-kuhar Gordon Ramsey? Možda vam i neće biti toliko privlačan u tom serijalu koliko u Hell's Kitchen. Hell's Kitchen je naziv za restoran u Hollywoodu pod Ramseyjevim vodstvom, u kojem se 16 talentiranih kuhara natječe u raznim zadacima: pripremaju uzbudljive večere za goste iz Hollywooda i pospješuju svoje kulinarsko umijeće. Ramseyjeva dernjava i strah koji im ulijeva – glavni su pokretač ove popularne serije.

No ako vam takva napetost nije po ukusu, Master Chef će vas oduševiti. Počinje kao i svaki show koji se zasniva na pjevanju, no ovdje se radi o – kuhanju. Potpuni amateri pokušavaju doći do titule Master Chefa, a porota sastavljena od Ramseyja (naravno), Joea Bastianicha i Grahama Elliota postavlja im različite zadatke (od izazova u pogađanju sastojaka do kuhanja za američku vojsku). Iako je show započeo svoj put u Engleskoj, u SAD-u dobiva još primamljiviju formu, prvenstveno zbog Ramseyja; u FOX-u su rekli da će odsad na programu uvijek imati jedan show s njim. U svakom slučaju, vrijedi ''probati''.

Hell's Kitchen
NAGRADA: šef restorana
NAJBOLJA SEZONA: 6.

Master Chef
NAGRADA: 250.000 dolara i knjiga recepata
NAJBOLJA SEZONA: 1.

Malo atmosfere iz paklene kuhinje:

Survivor

Zvijezda Survivora Amanda ParvatiS Opstankom ste vjerojatno već upoznati, no 19. i 20. sezona nešto je čemu se isplati vratiti. Hrvatska verzija zacijelo je mnogima bila kap koja je prelila čašu, a domaće televizije nisu otkupile nijednu sezonu nakon prve dvije. No krenete li nonšalantno pratiti jednu od novijih sezona, shvatit ćete da ste postali ovisni o njoj.

Ako vam se show ikada sviđao, sad ćete ga obožavati. Već je deset godina na vrhu gledanosti, likovi su zanimljivi, duhoviti i u konačnici silno zabavni, a 20. sezona najavljena je kao bitka između "heroja" i "zločinaca" iz posljednjih 19 sezona. Vraćaju se likovi koje smo mrzili ili voljeli, koji su pobjeđivali ili gubili, tražeći iskupljenje ili potvrdu svog uspjeha.   

NAGRADA: milijun dolara
NAJBOLJA SEZONA: 20. (Heroes vs. Villains)

Bacite pogled na 20. sezonu Survivora - još uvijek ne želite gledati?

X-Factor

Simon CowellTrenutačno najpopularniji reality show u kojem se otkrivaju talentirani pjevači i pjevačice. Najpopularnija je britanska verzija ove serije, ponajviše zahvaljujući promidžbi na You Tubeu, gdje je moguće vidjeti nastupe svih izvođača i pogledati ostale najzanimljivije isječke.

Ako vas zanima u čemu je razlika između X-factora i Idol-serijala (ponajprije American Idola), znajte da gotovo da je i nema. Čak je i jedan od sudaca, Simon Cowell, prisutan u oba showa. American idol nastao je iz britanskog showa Pop Idol, koji je 2004. godine zamijenjen X-Factorom. Američka se verzija vjerojatno gasi dogodine, jer se razmišlja o amerikaniziranom X-Factoru. Bacite pogled i prosudite sami.

NAGRADA: ugovor s glazbenom izdavačkom kućom Syco Music Ltd. u vrijednosti od milijun funta
NAJBOLJA SEZONA: 6.

Atmosfera na X-Factoru:

Gledajte:

Jezikova juha (RTL Televizija, utorkom u večernjim satima)

Supertalent (NOVA TV, petkom u večernjim satima)

Ples sa zvijezdama (HTV1, subotom u večernjim satima)

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

B.net te vodi na Medvedgrad!

Objavljeno: 03.07.2015.

Obožavaš pomaknute filmove i uživanje u sedmoj umjetnosti na otvorenom – Fantastic Zagreb je i ove godine priredio spektakl na Medvedgradu!Želite sutra gledati ekskluzivnu projekciju kultnog horora Isijavanje? Pružamo vam priliku za osvajanje ulaznica, ali morate se malo potruditi.

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.