Top 3 reality showa

Ili ih volite ili ih mrzite, ali ih gledate

Komentari

Piše: Zlatko Bukač
24.11.2010.

Reality showove danas uistinu možemo gledati na temu svega i svačega, a neke su teme zbilja (ne)zanimljive – klizanje sa zvijezdama, proslava 16. rođendana, niski mladoženja ili debeli zaručnik… Jedni takve emisije obožavaju, drugi ih mrze, a treći ih uopće ne gledaju. No ako vas zanima što je danas in, pridružite nam se u ovom pregledu.

Hell's Kitchen / Master Chef

Gordon RamseyKulinarski showovi popularni su i u Hrvatskoj - imamo Večeru za pet, Jezikovu juhu, Kuhanje s Anom... No jeste li znali da je Jezikova juha dio licence Kitchen Nightmares, koju vodi velika zvijezda FOX televizije i vrlo popularan celebrity-kuhar Gordon Ramsey? Možda vam i neće biti toliko privlačan u tom serijalu koliko u Hell's Kitchen. Hell's Kitchen je naziv za restoran u Hollywoodu pod Ramseyjevim vodstvom, u kojem se 16 talentiranih kuhara natječe u raznim zadacima: pripremaju uzbudljive večere za goste iz Hollywooda i pospješuju svoje kulinarsko umijeće. Ramseyjeva dernjava i strah koji im ulijeva – glavni su pokretač ove popularne serije.

No ako vam takva napetost nije po ukusu, Master Chef će vas oduševiti. Počinje kao i svaki show koji se zasniva na pjevanju, no ovdje se radi o – kuhanju. Potpuni amateri pokušavaju doći do titule Master Chefa, a porota sastavljena od Ramseyja (naravno), Joea Bastianicha i Grahama Elliota postavlja im različite zadatke (od izazova u pogađanju sastojaka do kuhanja za američku vojsku). Iako je show započeo svoj put u Engleskoj, u SAD-u dobiva još primamljiviju formu, prvenstveno zbog Ramseyja; u FOX-u su rekli da će odsad na programu uvijek imati jedan show s njim. U svakom slučaju, vrijedi ''probati''.

Hell's Kitchen
NAGRADA: šef restorana
NAJBOLJA SEZONA: 6.

Master Chef
NAGRADA: 250.000 dolara i knjiga recepata
NAJBOLJA SEZONA: 1.

Malo atmosfere iz paklene kuhinje:

Survivor

Zvijezda Survivora Amanda ParvatiS Opstankom ste vjerojatno već upoznati, no 19. i 20. sezona nešto je čemu se isplati vratiti. Hrvatska verzija zacijelo je mnogima bila kap koja je prelila čašu, a domaće televizije nisu otkupile nijednu sezonu nakon prve dvije. No krenete li nonšalantno pratiti jednu od novijih sezona, shvatit ćete da ste postali ovisni o njoj.

Ako vam se show ikada sviđao, sad ćete ga obožavati. Već je deset godina na vrhu gledanosti, likovi su zanimljivi, duhoviti i u konačnici silno zabavni, a 20. sezona najavljena je kao bitka između "heroja" i "zločinaca" iz posljednjih 19 sezona. Vraćaju se likovi koje smo mrzili ili voljeli, koji su pobjeđivali ili gubili, tražeći iskupljenje ili potvrdu svog uspjeha.   

NAGRADA: milijun dolara
NAJBOLJA SEZONA: 20. (Heroes vs. Villains)

Bacite pogled na 20. sezonu Survivora - još uvijek ne želite gledati?

X-Factor

Simon CowellTrenutačno najpopularniji reality show u kojem se otkrivaju talentirani pjevači i pjevačice. Najpopularnija je britanska verzija ove serije, ponajviše zahvaljujući promidžbi na You Tubeu, gdje je moguće vidjeti nastupe svih izvođača i pogledati ostale najzanimljivije isječke.

Ako vas zanima u čemu je razlika između X-factora i Idol-serijala (ponajprije American Idola), znajte da gotovo da je i nema. Čak je i jedan od sudaca, Simon Cowell, prisutan u oba showa. American idol nastao je iz britanskog showa Pop Idol, koji je 2004. godine zamijenjen X-Factorom. Američka se verzija vjerojatno gasi dogodine, jer se razmišlja o amerikaniziranom X-Factoru. Bacite pogled i prosudite sami.

NAGRADA: ugovor s glazbenom izdavačkom kućom Syco Music Ltd. u vrijednosti od milijun funta
NAJBOLJA SEZONA: 6.

Atmosfera na X-Factoru:

Gledajte:

Jezikova juha (RTL Televizija, utorkom u večernjim satima)

Supertalent (NOVA TV, petkom u večernjim satima)

Ples sa zvijezdama (HTV1, subotom u večernjim satima)

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Obogatili smo se s 11 fantastičnih programa! :)

Objavljeno: 14.07.2015.

Ne propustite urnebesne komedije na Comedy Central Extra, pratite što savjetuju vodeći zdravstveni stručnjaci na The Medical Channel ili pratite glazbene trendove uz Kerrang i Smash Hits!

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.