Top 7 filmskih bikinija

Vrućina, plaža, more i prekrasne žene

Komentari

Piše: Jan Šplajt
13.07.2011.

Vjerojatno nije u redu od nas da vam dodatno zagrijavamo temperaturu dok vani prži sunce, a Vakula i ekipa bilježe rekordne vrućine, no ipak smo probrali nezaboravne scene s atraktivnim glumicama, koje u bikinijima izgledaju još atraktivnije. Prilikom konzumiranja teksta savjetujemo oprez, izbjegavanje sunca i uzimanje velikih količina tekućine, mada sumnjamo da će vam to pomoći.

1. Ursula Andress i Halle Berry (Dr. No, 1962. / Die Another Day, 2002.)

Dr. No se pamti kao prvi film iz serijala o najpoznatijem literarno-filmskom agentu Jamesu Bondu. Film se, naravno, pamti i po Seanu Conneryju koji je do tada nastupao uglavnom u serijama i na televiziji, dok je glumeći Bonda postao planetarno poznata zvijezda. No, neka nam Sean ne zamjeri, Dr. No se vjerojatno najviše pamti po Ursuli Andress i sceni njezina izlaska iz mora. Uostalom, Švicarska je danas poznata po bankama, džepnom nožiću i neutralnosti, te po svojoj jedinoj seks-bombi Ursuli. Scena je postala nezaobilazna filmska "The Scena", u tolikoj mjeri da su je nekoliko desetljeća kasnije ponovno iskoristili u Bondu (Die Another Day s Halle Berry u bikiniju) te u Austinu Powersu (s Heather Graham).

Kako to radi Ursula:

A kako Halle:

2. Angelina Jolie (Tomb Raider 2, 2003.)

Nama bi Angie posve sigurno bila na prvom mjestu – da joj kojim slučajem ne konkurira Ursula u kultnoj sceni preduboko urezanoj u kolektivnu memoriju svih filmofila. No zato smo je morali staviti na drugo mjesto, koje je zaslužila scenom iz nastavka Tomb Raidera. Film je bio glup, ali koga briga, Angie je ionako najviše vremena provela utegnuta u usku uniformu – koju skida tek kako bi se preodjenula u bikini.

3. Demi Moore (Charlijevi anđeli 2, 2003.)

Premda se pojavljuje u manjoj ulozi i to u filmu čije su zvijezde njezine tri mlađe kolegice, ipak je Demi ta koja je ukrala svu pažnju. Oni koji su prije par godina gledali film, vjerojatno se danas uopće ne sjećaju o čemu se tu radilo – ali se posve sigurno sjećaju njezina savršeno isklesana tijela, na plaži i s daskom za surfanje u rukama. Neki se čude Ashtonu, no mi ga u potpunosti razumijemo.

4. Jessica Alba i Kate Bosworth (Into the Blue, 2005. / Blue Crush, 2002.)

Opis sadržaja na IMDb-u za film Into the Blue kaže da je riječ o akcijskom filmu o skupini ronilaca koji naiđu na potopljeni avion nekakvog narko-lorda, nakon čega se nađu u problemima. Mi smo film gledali i tek se maglovito sjećamo priče, no zato su uspomene na Jessicu Albu vrlo žive i svježe. Slično je i sa surferskim filmom Blue Crush, romantičnoj ljetnoj priči smještenoj na havajske plaže, koji se gleda s nevjerojatnom lakoćom zahvaljujući Kate Bosworth u ulozi koja joj je osigurala popularnost.

5. Raquel Welch (One Million Years B.C., 1966.)

Roland Emmerich se trebao držati ovog recepta kada je snimao svoj prethistorijski ep (u njegovom se filmu radilo o 10 tisuća godina) i uspjeh bi mu bio zagarantiran. Mlađahna Raquel Welch u ulozi Loane – koja sa svojom boljom polovicom luta opasnim predjelima prepunim ubojitih vulkana, zvijeri i ljudi – jurca pred kamerama u prigodnom prethistorijskom bikiniju. Ruku na srce, film se danas pamti samo po njezinu nastupu. A kako i ne bi...

6. Carrie Fisher (Povratak Jedija, 1983.)

Možda je Povratak Jedija bio najdjetinjastiji nastavak Lucasova serijala (prije snimanja novih nastavaka i pojave Jar Jar Binksa), no imao je veliki bonus – oskudno odjevenu princezu Leiu. Nakon što Leia završi u rukama Jabba the Hutta, ovaj je prigodno okuje u lance i odjene u najmanji intergalaktički bikini koji smo imali priliku vidjeti, a Carrie Fisher nikada u karijeri nije izgledala tako dobro.

7. Jessica Simpson (The Dukes of Hazzard, 2005.)

Igrana verzija (u Americi omiljenog) televizijskog serijala o južnjačkim hillbillyjima i njihovoj omiljenoj zabavi – jurcanju nabrijanim Dodge Chargerom "Generalom Leejem" – ne bi se mogla opisati kao pretjerano zanimljiva ili duhovita. No, rođakinju naslovnih junaka savršeno je utjelovila Jessica Simpson, a scene njezina striptiza u ružičastom bikiniju nisu za gledatelje slabijeg srca.

Izvan konkurencije i bez bikinija:

Bo Derek (Desetka, 1979.)

Da, znamo da u našem naslovu stoji riječ "bikini", a Bo u ovome filmu nije odjevena u bikini – već u jednodijelni kupaći kostim, no naprosto je ne možemo ignorirati. Trčeći plažom, zaludila je Dudleya Moorea, dok je televizijske gledatelje osvojila kao žena iz snova – u ovom simpatičnom filmu majstora komedije Blakea Edwardsa.

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Obogatili smo se s 11 fantastičnih programa! :)

Objavljeno: 14.07.2015.

Ne propustite urnebesne komedije na Comedy Central Extra, pratite što savjetuju vodeći zdravstveni stručnjaci na The Medical Channel ili pratite glazbene trendove uz Kerrang i Smash Hits!

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.