U ženskom društvu

Vikend-trice (i kučine)

Komentari

Piše: Irena Rašeta
28.01.2012.

Ovoga ćemo vikenda uživati u većiskom ženskom društvu - Uma Thurman će ponovo sijati osvetu u svojoj prepoznatljivoj žutoj trenirci, Jodie Foster će nas ponovo ostaviti bez daha kao divlja djevojka, a s Ellen Page ćemo se dužiti u sanjivom hitu Christophera Nolana iz 2010. godine. No, bit će i filmova za mlađe i starije dečke: uz Michaela Ceru neki će proživljavati traumatične tinejdžerske godine, a s Georgeom Clooneyjem i Markom Wahlbergom slijedi prava muška pustolovina.

Buntovnik

Riječ je o adaptaciji istoimenog romana (koji je kod nas preveden kao Pobunjeni mladac) američkoga pisca C. D. Paynea. Payne se proslavio pričama o tinejdžeru Nicku Twispu koji, kako bi osvojio djevojku, razvije malo nepromišljeni i podosta umišljeni alter ego. Naravno, slijedi kaos.

Tri kralja

George Clooney je radio na filmu tri dana u tjednu, dok se ostalo vrijeme posvetio seriji Hitna služba. U sceni mučenja Troya Barlowa, Mark Wahlberg je zbilja primio te elektrošokove. Naime, želio se što bolje uživjeti u ulogu, a kad je već sva oprema bila tamo…

Nell

Pripremajući se za svoju ulogu, Jodie Foster je pročitala iste knjige koje je čitao François Truffaut tijekom priprema za svoj film L'Enfant sauvage koji ima sličnu temu. Budući da tečno govori francuski, Jodie ih je čitala u originalu. Za svoju je ulogu dobila nominacije za Oscara i Zlatni globus.

Početak

Nekolicina glumaca koji glume u ovome filmu počeli su glumiti još kao klinci: Leonardo DiCaprio je počeo s radom na televiziji još kao tinejdžer (serije Parenthood i Growing Pains), Joseph Gordon-Levitt je počeo glumiti sa sedam godina (najbolje ga znamo iz serije Treći kamenčić od Sunca), Ellen Page je kao desetogodišnjakinja dobila stalnu ulogu u seriji Pit Pony, dok je Lukas Haas još u vrtićkoj dobi debitirao na filmu (Testament).

Kill Bill

Tarantino je Umi Thurman ponudio scenarij za ovaj film kao poklon za njezin trideseti rođendan. Kad je sve bilo dogovoreno, početak produkcije morao je biti odgođen jer je Uma bila trudna. Direktor fotografije Robert Richardson od Tarantina je dobio scenarij na Valentinovo, zajedno s buketom ruža. Kasnije je od njega dobio i popis borilačkih filmova iz sedamdesetih – kako bi Richardson što vjernije modelirao vizualni stil Kill Billa.

Gledajte:

Buntovnik
28.1.2012. u 20:05 (HBO)

Tri kralja
28.1.2012. u 23:55 (Nova TV)

Nell
29.1.2012. u 20:00 (TV1000)

Početak
29.1.2012. u 20:05 (HBO)

Kill Bill
29.1.2012. u 22:05 (HTV 2)

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Obogatili smo se s 11 fantastičnih programa! :)

Objavljeno: 14.07.2015.

Ne propustite urnebesne komedije na Comedy Central Extra, pratite što savjetuju vodeći zdravstveni stručnjaci na The Medical Channel ili pratite glazbene trendove uz Kerrang i Smash Hits!

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.