Facebook i Twitter u 2010. godini

O čemu se pričalo na društvenim mrežama

Komentari

Piše: Irena Rašeta
16.12.2010.

Facebook i Twitter analizirali su o čemu se najviše pričalo preko društvenih mreža ove godine, pri čemu su proučeni statusi na Facebooku u 236 zemalja diljem svijeta te ukupno 25 milijarda "cvrkuta". Na vrhovima obje ljestvice nalaze se iPad, Justin Bieber, Svjetsko nogometno prvenstvo i potres na Haitiju. Twitter je također otkrio i 10 najretwitanijih tweetova u 2010., a na popisu je opet – Justin Bieber.

Najspominjanije teme na Twitteru podijeljene su u osam kategorija: najvažnije vijesti ljudi, filmovi, televizija, tehnologija, Svjetsko nogometno prvenstvo, sport i hashtagovi. Potres na Haitiju i naftna mrlja u Meksičkom zaljevu definitivno su bili top-teme, dok su nogometno svjetsko prvenstvo sa svojim vuvuzelama i hobotnica-medij Paul mjesecima okupirali pozornost cijeloga svijeta. U carstvu tehnologije za prostor su se borili iPad i Android, dok su u ostalim kategorijama najspominjaniji bili film Inception (Početak) Christophera Nolana te teen-zvijezda Justin Bieber.

Twitter trendovi

Na Facebooku se dosta pričalo i o zarobljenim čileanskim rudarima i iPhoneu, a na vrhu trend-liste samouvjereno stoji kratica HMU ("hit me up"), što znači "kontaktiraj me", a koja se do ove godine gotovo uopće nije koristila, dok od srpnja doživljava pravi bum. Od filmova najviše se govorilo o sljedećim naslovima: Toy Story 3, The Twilight Saga: Eclipse, Inception, Alice in Wonderland i Iron Man 2.

Na popisu najretwitanijih tweetova nalaze se uglavnom glazbenici (Rihanna, Kanye West, Lady Gaga, Lil Wayne), a konkuriraju im lažna Al Qaeda, vrlo popularan Shitmydadsays, i na samom vrhu – Stephen Colbert.

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Dobitnici nagradne igre B.net Videoteka – Pogledaj i osvoji!

Objavljeno: 17.12.2014.

Sukladno pravilima nagradne igre B.net Videoteka – Pogledaj i osvoji!, izvučeni su sretni dobitnici vrijednih nagrada. Nagradna igra odvijala se u razdoblju od 08.11.2014. do 12.12.2014. godine te su u njoj sudjelovali svi B.netovi korisnici, koji su u navedenom razdoblju unajmili film iz B.net Videoteke. Nagrade se preuzimaju na B.netovim prodajnim mjestima, a o vremenu preuzimanja nagrade svaki će korisnik biti obaviješten.

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 53. Prosinac 2014.