Facebook i Twitter u 2010. godini

O čemu se pričalo na društvenim mrežama

Komentari

Piše: Irena Rašeta
16.12.2010.

Facebook i Twitter analizirali su o čemu se najviše pričalo preko društvenih mreža ove godine, pri čemu su proučeni statusi na Facebooku u 236 zemalja diljem svijeta te ukupno 25 milijarda "cvrkuta". Na vrhovima obje ljestvice nalaze se iPad, Justin Bieber, Svjetsko nogometno prvenstvo i potres na Haitiju. Twitter je također otkrio i 10 najretwitanijih tweetova u 2010., a na popisu je opet – Justin Bieber.

Najspominjanije teme na Twitteru podijeljene su u osam kategorija: najvažnije vijesti ljudi, filmovi, televizija, tehnologija, Svjetsko nogometno prvenstvo, sport i hashtagovi. Potres na Haitiju i naftna mrlja u Meksičkom zaljevu definitivno su bili top-teme, dok su nogometno svjetsko prvenstvo sa svojim vuvuzelama i hobotnica-medij Paul mjesecima okupirali pozornost cijeloga svijeta. U carstvu tehnologije za prostor su se borili iPad i Android, dok su u ostalim kategorijama najspominjaniji bili film Inception (Početak) Christophera Nolana te teen-zvijezda Justin Bieber.

Twitter trendovi

Na Facebooku se dosta pričalo i o zarobljenim čileanskim rudarima i iPhoneu, a na vrhu trend-liste samouvjereno stoji kratica HMU ("hit me up"), što znači "kontaktiraj me", a koja se do ove godine gotovo uopće nije koristila, dok od srpnja doživljava pravi bum. Od filmova najviše se govorilo o sljedećim naslovima: Toy Story 3, The Twilight Saga: Eclipse, Inception, Alice in Wonderland i Iron Man 2.

Na popisu najretwitanijih tweetova nalaze se uglavnom glazbenici (Rihanna, Kanye West, Lady Gaga, Lil Wayne), a konkuriraju im lažna Al Qaeda, vrlo popularan Shitmydadsays, i na samom vrhu – Stephen Colbert.

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Rimljani, čuvajte se! Stižu Asterix i Obelix!

Objavljeno: 11.06.2015.

Rimljani su se opet okomili na malo galsko selo, ali dvojica dobro poznatih junaka znaju kako im pomrsiti račune! Animiranu pustolovinu "Asterix: Grad bogova" u kojoj Asterixu glas daje neponovljivi Mario Petreković, a Obelixu Baby Dooks pogledajte u B.net Videoteci.

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.