Top 5

Članci

 • Objavljeno: 18.10.2014.

  Zanosna Meksikanka Salma Hayek karijeru je započela u televizijskoj produkciji pa ju je tako u domovini proslavila popularna sapunica Teresa. Međutim, Salma je željela mnogo više pa se sredinom devedesetih zaputila u Hollywood, gdje joj priliku pruža osebujni redatelj u usponu Robert Rodriguez. Uskoro postaje često lice na kinoplatnima i naslovnicama magazina, a zapaženi su i njezini nastupi u televizijskim serijama 30 Rock i Ružna Betty. Prisjećamo se nekoliko filmskih naslova koje je teško zamisliti bez Salme Hayek!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 16.10.2014.

  Tim Robbins svoju je karijeru počeo na kazališnim daskama i u televizijskoj produkciji, a poznato ime postaje nakon sporedne uloge u popularnoj sportskoj komediji Bull Durham (1988.). Tijekom bogate karijere okušao se u gotovo svim filmskim žanrovima, surađivao je s velikim redateljskim imenima kao što su Robert Altman, Clint Eastwood, braća Coen i Steven Spielberg, a i sam je režirao nekoliko zapaženih filmova (Odlazak u smrt, Nezaustavljivi). U nastavku podsjećamo na neke od njegovih najboljih filmskih nastupa...

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 15.10.2014.

  Dobar horor nije lako pronaći, a još ga je teže snimiti. No s novim tisućljećem naši su se apetiti za stravom povećali i danas se na malim ekranima u isto vrijeme prikazuje više horor serija nego ikada prije, a posebno je prisutan trend serija koje se temelje na slavnim horor filmovima. Vampiri, zombiji, vukodlaci, serijski ubojice, vještice i mnogi likovi iz bajki – u hororu danas ima zaista svega, i novoga i staroga, stoga vam otkrivamo najstrašnije likove s malih ekrana.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 13.10.2014.

  Prije 15 godina u kina je stigao Klub boraca, film Davida Finchera koji isprva nije postigao zapaženiji uspjeh, ali je tijekom godina posve zasluženo zaradio status modernoga klasika. Tim povodom probrali smo najzanimljivije filmove koji se bave medicinskim fenomenom podijeljene višestruke ličnosti. U takvim projektima, pored očekivano zanimljivog scenarija i redateljske vještine, uvjerljivosti najviše pridonosi dobar glumački odabir, a u filmovima koji slijede glumci su besprijekorno odradili svoj posao.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 11.10.2014.

  Tajni agenti, špijuni, prikrivene operacije, politička previranja i kontroverzni potezi česta su tema filmova čija se radnja razvija oko CIA-e, odnosno Središnje obavještajne agencije SAD-a. Neki od njih temelje se na istinitim pričama, dok su neki u potpunosti proizvod mašte scenarista ili pisaca, ali većini je jedna stvar zajednička – napeta radnja koja vas drži prikovanima za ekran do samoga kraja. Prisjetili smo se nekoliko filmskih primjera iz bliže i dalje prošlosti koji se na ovaj ili onaj način dotiču obavještajne službe američke vlade.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 09.10.2014.

  U posljednje vrijeme nerijetko smo gledali žene u akcijskim ulogama: Scarlett Johansson kao Black Widow i Lucy, Kate Beckinsale iz serijala Underworld, a svakako je najuvjerljivija među njima Angelina Jolie u filmovima Tomb Raider, Tražen i Salt. Međutim, uz dužno poštovanje, one nisu ni do koljena dami koja im je svima utrla put kultnom ulogom Ellen Ripley u serijalu Osmi putnik. Pored činjenice da je postala najveća akcijska heroina u povijesti filma, Sigourney Weaver dokazala je i da je sjajna karakterna glumica o čemu svjedoče filmovi s naše današnje ljestvice.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 07.10.2014.

  Čokolade, pite, ukusna jela.. ma tko bi im odolio? Hrana je dio naše svakodnevice i svi smo mi hedonisti kada je hrana u pitanju. Volimo sitne zalogaje, bogate obroke i naravno slatke delicije. Donosimo pet filmova koji će nas uvesti u svijet gastronomije, dati nam poneke savjete o kuhanju te nas totalno očarati. Samo nam je žao što vam ne možemo nešto i sami skuhati.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 04.10.2014.

  Već su osvojili svijet književnosti, a sada kreću u pohod na kina! Romani za mlade najprodavanije su knjige na svijetu, a poseban su bum doživjeli u znanstvenoj fantastici u kojoj se redaju antiutopijske priče o tinejdžerima koji se moraju suočiti s nepravednim, ponekad i neobjašnjenim svjetovima budućnosti. S Igrama gladi takve su priče stigle i na velike ekrane, i to u velikom stilu. No hoće li i ostali tako dobro proći ili će potonuti te za sobom povući cijeli žanr?

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 04.10.2014.

  Dobar horor prava je poslastica, premda nije za svakoga. Publika će se uvijek vraćati kako bi u sigurnom zagrljaju tame kinodvorane osjetila jezu i paniku gledajući strašne prizore, čekajući s nestrpljenjem gdje će se i kako nezaustavljivi ubojica ponovno pojaviti, bio on teško poremećeno ljudsko biće ili neko nadnaravno stvorenje koje se tek treba razotkriti. Zato se dobri horori uvijek vraćaju, a mi gutamo nastavke u nadi da će biti jednako dobri kao originali.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 29.09.2014.

  Što nam najviše ostaje u sjećanju iz filmova? Uglavnom su to glumačke izvedbe, sama radnja, upečatljivi dijalozi, spektakularne scene, glazba... Međutim, filmove nerijetko pamtimo i po samoj modi! Ili možda bolje rečeno – po specifičnim kostimima i odjeći koju su nosili glavni junaci. S obzirom na to da su filmovi vizualni medij, a moda ostavlja snažan vizualan dojam, nije uopće čudno što oboje savršeno idu ruku pod ruku. Izdvajamo pet odjevnih predmeta koji su obilježili sedmu umjetnost i postali neizostavan dio popularne kulture!

  IMA JOŠ!

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Putnici kroz vrijeme, pozor!

Objavljeno: 21.10.2014.

Posjeti naš FB profil i uđi u Stari vijek, razgledaj pažljivo, otkrij predmete koji ne pripadaju i osvoji nagradu iz 21. stoljeća – tablet, u nagradnoj igri koji smo pripremili u suradnji s Viasat History. Sretno!

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 51. Listopad 2014.