Top 5

Članci

 • Objavljeno: 30.08.2014.

  Igra. Na što vas prvo asocira ta riječ? Mnogi će se sasvim sigurno prisjetiti djetinjstva, nekima će odmah na pamet pasti videoigre, a ima i onih koji će pomisliti na karte ili šah. Međutim, u svijetu filma igre često znače nešto sasvim drugo i uz njih se ne vežu uvijek vesele i bezbrižne konotacije. Ako ste gledali popularne Igre gladi (a sigurno jeste), sasvim vam je jasno na što mislimo. Izdvajamo pet filmova u čijem su središtu radnje nešto drukčije igre – o čijem ishodu nerijetko ovisi i sam život glavnih junaka!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 30.08.2014.

  Internet i društvene mreže odavno su postali nezaobilazan dio naših života, ali i redovit motiv u filmovima. Sedma umjetnost ionako je oduvijek bila odraz stvarnosti, zar ne? U novije pak vrijeme filmovi s internetskom tematikom više se ne bave samo hakerima i futurističkim vizijama (što je bio čest slučaj devedesetih) nego i društvenim mrežama, blogerima ili događajima iz bliske prošlosti koji su promijenili način na koji razmišljamo o internetu i novim medijima. Izdvajamo pet takvih primjera.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 25.08.2014.

  Filmovi s bojama u naslovu inspiraciju vuku s raznih strana: Krzysztof Kieslowski svoju je trilogiju Plavo, Bijelo, Crveno posvetio analizi suvremenoga francuskoga društva. Oni s "crvenim" u naslovu obično pršte od akcije, poput Oktobra, Sonje ili Tanke linije. Crni su pak tajnoviti i mistični: Planet tame ili Ljudi u crnom prvi padaju na um. Ostale su boje negdje između - od purpura preko narančaste do bijele.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 24.08.2014.

  Ekstremni su sportovi jednoznačnica adrenalinskim navalama pa nimalo ne čudi što su brojni filmaši oduvijek voljeli ganjati upravo takve filmske teme. To "oduvijek" treba shvatiti doslovno - Kraljevi brzine snimljeni su još 1913. godine, i to na pravome trkalištu! Od tada je kinodvoranama prodefiliralo stotine filmova sportske tematike, a mi smo izabrali najekstremnije od njih.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 22.08.2014.

  Jessica Lange nije holivudska dama u nevolji, Jessica Lange je dama koja stvara nevolje. Možda je to razlog spektakularne propasti njezina filmskog debija. Dino De Laurentiis dugo je tražio mladu, nepoznatu glumicu koja će izgledati dobro dok na vrhu Empire State Buildinga vrišti u rukama predimenzioniranoga gorile. Pronašao ju je u raskošnom stasu i seksi glasu Jessice Lange, manekenke koja je svoju parišku adresu dijelila s Jerry Hall i Grace Jones. No, raskošnom stasu i seksi glasu unatoč, Jessica Lange jednostavno nije bila dama u nevolji.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 21.08.2014.

  Priča o Stevenu Seagalu kao da je ukradena iz nekog pobjedničkog filma. Dok je bio vrlo mlad lagao je koliko ima godina kako bi se mogao zaposliti u lokalnome restoranu. Tamo je radio i jedan majstor karatea koji je, upoznavši Stevena i gledajući ga kako radi u kuhinji, shvatio da je veoma brz i odlučio naučiti ga tajnama karatea. Ostalo je povijest. Osim legendarnim glumačkim pothvatima, Steaven se može pohvaliti i prestižnom titulom prvog stranca koji je ikad vodio jedan aikido dojo u Japanu. Također, jedan je od rijetkih vlasnika crnog pojasa u aikidu, a u zbirci ih ima još nekoliko u vještinama karate, džudo i kendo.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 18.08.2014.

  Kao devetnaestogodišnjakinja, tamna ljepotica Jessica Alba osvojila je male i velike ekrane igrajući glavnu ulogu u seriji Jamesa Camerona, Anđeo tame. Glumom se počela baviti prije nego što je postala tinejdžerica, a za ulogu supervojnikinje Max Guevare Cameron ju je odabrao između 1 200 glumica. Osim što joj je lansirala karijeru, uloga joj je donijela niz nagrada te prestižnu nominaciju za Zlatni globus. I unatoč tome što je poslije za Fantastičnu četvorku dobila Zlatnu malinu, ostvarila je niz odličnih uloga.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 17.08.2014.

  Pravim imenom Shaun Mark Bean, ovaj britanski filmski i televizijski glumac svoju je zvjezdanu karijeru počeo 1983. godine kada je i diplomirao glumu na prestižnoj Kraljevskoj akademiji u Londonu. Od tada ga gledamo u filmovima i TV serijama, ponekad njegov glas slušamo u video-igrama, a jednom smo ga mogli vidjeti i u spotu čuvenog Mobyja. Ovaj zagriženi fan nogometnog kluba Sheffield United osvojio nas je svojom glumom - plakali smo kad je Boromir umirao i počeli eru mržnje prema Jofferyju na kraju prve sezone Igre prijestolja. Živio Eddard Stark!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 13.08.2014.

  Prvi film braće Coen bio je i prvi film Frances McDormand, koja se potom udala za Joela Coena i postala ''kućna glumica'' genijalnog dvojca. Glumila je u njihovim remek-djelima kao što su Fargo i Čovjek kojeg nije bilo, no surađivala je i s ostalim velikim autorima kao što su Robert Altman i Wes Anderson. Nikada se nije isticala ni seksepilom ni skandalima, već se do kraja prepuštala svojim ulogama i stvarala filmove po mjeri filmofila.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 11.08.2014.

  Ako je jedan filmski prvoligaš sposoban odigrati što god se stavi pred njega, onda je to definitivno Viggo Mortensen. Premda "specijaliziran" za uloge tihih, snažnih frajera, Viggo je odavno poznat po tome što bira isključivo uloge koje mu predstavljaju osobni izazov. Još otkad smo ga prvi put gledali kao amiša u Weirovu Svjedoku, znali smo da će nešto biti od ovoga mladca!

  IMA JOŠ!

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Nemoguće postaje svemoguće!

Objavljeno: 01.09.2014.

Svemoguća B.net promocija od 1. do 30. rujna u okviru B.net ponude nudi šest mjeseci najbržeg i nastablinijeg neograničenog interneta s brzinama do 20 Mbit/s za 0 kn mjesečno.

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 49. Kolovoz 2014.