Top 5

Članci

 • Objavljeno: 26.01.2015.

  Grad što leži na sedam brežuljaka nekoć davno bio je prijestolnica svijeta, a potom je postao i prijestolnica talijanskog filma s prigodnim nadimkom – Hollywood na Tiberu. Naime, tijekom pedesetih u golemom rimskom filmskom studiju Cinecittà nalazilo se središte međunarodne produkcije u kojemu je, između ostalih, nastao i slavni Ben-Hur. Neka od najvećih imena talijanske, ali i svjetske kinematografije – Vittorio de Sica, Federico Fellini, Michelangelo Antonioni, Woody Allen – nadahnuće su pronašli u ovom vječnom gradu. Predstavljamo vam uratke koji su nam posebno dragi.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 17.01.2015.

  Često glumi junake u nevoljama, izgubljene u džungli (Tropska grmljavina) ili svijetu mode (Zoolander), kao i likove zapetljane u složene ljubavne (Svi su ludi za Mary) i obiteljske odnose (Dozvola za brak, Obitelj čudaka). Ipak, kao glumac i kao autor pokazuje da zna što hoće: snima filmove u kojima se žestoko sprda s Hollywoodom, no svejedno zarađuje dovoljno da već godinama uživa status zvijezde.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 16.01.2015.

  U psihijatrijske bolnice šalju se opasni serijski ubojice, ali i ljudi sa psihičkim problemima, kao i oni koji vide stvarnost drukčije od nas. Kada vidimo kako sustav funkcionira, jednostavno se moramo zapitati tko je ovdje lud, a tko samo neprilagođen? Možda se i među pacijentima nalazi netko tko bolje od nas zna što nam donosi budućnost, a mi to ne možemo ni naslutiti?

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 10.01.2015.

  Will Ferrell jedan je od rijetkih glumaca koji može izazvati smijeh publike samom svojom pojavom u kadru. Ovaj 48-godišnji komičar, glumac i producent poniknuo je u slavnoj NBC-jevoj emisiji Saturday Night Live u kojoj se našao gotovo slučajno. U njoj je pokazao svu raskoš svog talenta, kao i vještinu imitiranja, pa je tijekom rada na SNL-u odradio niz uloga u filmovima Austin Powers, Tko je utopio Monu?, Jay and Silent Bob uzvraćaju udarac, Zoolander... Ostalo je povijest.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 22.12.2014.

  Kraj je godine, a to znači samo jedno: pripremite se za top-ljestvice osoba i događaja koji su bili u fokusu javnosti u proteklih dvanaest mjeseci. Izbor vam donosimo i mi: pet glumačkih zvijezda koje su obilježile 2014. godinu. Kao i svaka druga, protekla filmska godina donijela je niz velikih hitova i kritičarskih favorita u kojima su briljirala dobro poznata glumačka imena, s ponekim svježim licem kojemu se smiješi zvjezdana budućnost. Pročitajte koga smo ove godine ponajviše voljeli gledati u kinodvoranama!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 20.12.2014.

  I nekad i danas klinci su imali jednu skrivenu želju cijele godine, koja se obično tijekom Božića spontano ostvarivala: gledati televiziju cijeli dan! Nekad su roditelji broj sati pred malim ekranima ograničavali zbog mitova o "zračenju" i "gubitku vida", a danas zbog niza drugih razloga koji nekako uvijek uspješno ispare u vrijeme užurbanih priprema za Božić. No stvarnost može biti i drukčija – pecite kolače i pospremajte sa svojom djecom uz božićnu glazbu, a kada se umorite, svi zajedno sjednite i pogledajte neki odličan božićni film!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 17.12.2014.

  Budimo iskreni, vijesti o zvijezdama i zvjezdicama najradije pratimo i čitamo zato što se volimo naslađivati njihovim svakodnevnim sitnim nedaćama. Niske se strasti uzbude i kada se neka nes(p)retna zvijezda napije, razbije automobil ili prokocka kuću. Ipak, i među tim razmaženim, prebogatim kukoljem ima lijepoga žita, a mi smo pronašli nekoliko plemenitih klasova. Oni nisu kao ostale zvjezdice s Hollywood Boulevarda: puni su love, ali ne mare toliko za nju. Rado daju, pomažu i žive prizemljeno.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 09.12.2014.

  Tko kaže da je znanost dosadna? Tu zabludu širokih masa uspješno je razbila serija Teorija velikog praska, koja je na svojevrstan način znanstvenicima "otvorila" vrata Hollywooda. Filmova o njima sve je više: uskoro nas u kinima čekaju filmske biografije Hawkingova (Teorija svega), Teslina (Tesla) i Turingova života (Igra oponašanja). Ali ni dosad ih nije manjkalo, a mi smo za vas probrali najbolje.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 06.12.2014.

  Prošloga je prosinca kinima vladalo Snježno kraljevstvo, a u posljednjih nekoliko godina zime su nam se znale prekrasno zabijeliti. Dok čekamo vidjeti hoće li se i kada zabijeliti ova zima, u snijegu možemo uživati na malim ekranima. Filmova o snijegu ima mnogo, a među njima je i zavidan broj klasika. Upravo je golemi snijeg spriječio Torranceove da zbrišu iz hotela kada je zagustilo, po snijegu se Bruce Willis naganjao na prekul motornim sanjkama u Umri muški 2, dok je trudna Frances McDormand istraživala u Fargu. Donosimo filmove koji će vam promijeniti percepciju o snijegu.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 04.12.2014.

  Dobru znanstveno-fantastičnu seriju je danas teško naći i zavoljeti. Obično stvar krene dobro i dinamitno, ali nakon nekoliko epizoda (ili, ako imamo više sreće, sezona) kreće razvodnjavanje priče, digresije i pad. Utoliko više volimo Napad s neba – čiju četvrtu sezonu upravo pratimo na programu Scifi ponedjeljkom u 22 sata – jer hvaljena serija o ratobornim vanzemaljcima i borbi Zemljana protiv njih, čiji je izvršni producent Steven Spielberg, nikada nije izgledala bolje! Pogledajte izbor najboljih epizoda do četvrte sezone i odigrajte nagradni kviz!

  IMA JOŠ!

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Prvi ovogodišnji 3Dmag je stigao!

Objavljeno: 14.01.2015.

Kao i uvijek – 3Dmag donosi za svakog ponešto!Na bnet.hr i B.net  Facebook stranici u sklopu teme novog broja 3Dmaga pročitajte što nas sve očekuje u, kako stručnjaci kažu, najunosnijoj filmskoj godini u povijesti!

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 54. Siječanj 2015.