Top 5

Članci

 • Objavljeno: 30.03.2015.

  Približava nam se Uskrs, što znači da ovih dana ne možete izbjeći slike zečeva na svakom koraku. Osim što predstavljaju neizbježan blagdanski simbol, ove simpatične životinjice čest su motiv u filmovima, a ponekad i glavni junaci. Uz zečeve se u pravilu vežu duhovite konotacije, no ponekad su i ključan dio nekih sasvim bizarnih filmskih priča...

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 19.03.2015.

  Što imaju zajedničko filmovi Nezaustavljivi, Baci mamu iz vlaka, Vlak pun love, Izvorni kod i Vlak? Osim nezaustavljive akcije – vlakove naravno! Prisjetili smo se najboljih filmova čija se radnja uglavnom razvija oko vlakova. Vrijeme je za brzinu, opasnost, nepredvidivost i adrenalinske udare jer jurimo kroz top 5 filmova s vlakovima! All aboard!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 07.03.2015.

  Biografski filmovi u posljednje su vrijeme jedan od najpopularnijih filmskih žanrova. Nije da ih prije nismo voljeli: Razbješnjeli bik, Bonnie i Clyde te Spartak bili su golemi hitovi u svoje doba. Danas biografski filmovi kao da doživljavaju renesansu, a čini se da publiku mame posebice oni koji nas potresu do suza. Odabrali smo pet filmova koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 06.03.2015.

  Filmske borbe ne odvijaju se nužno samo u boksačkom ringu, već često dobivaju širi prostor i publiku – u arenama. U davno doba arene su bile poprište mnogih okršaja, a u modernim i civiliziranijim vremenima često služe kao inspiracija redateljima za uzbudljive i nerijetko moćne prizore. Evo nekoliko primjera!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 26.02.2015.

  Borilački filmovi redovito donose napete i krvave prizore iz ringa, kao i životne priče o usponima i padovima boksačkih velikana, kako stvarnih tako i izmišljenih. Međutim, filmovi boksačke tematike nerijetko obiluju odličnom glazbom, bilo u obliku instrumentalne podloge ili kompilacije poznatih odnosno nepoznatih pjesama. Izdvajamo pet borilačkih filmova koji se pamte i po odličnoj glazbi!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 26.01.2015.

  Grad što leži na sedam brežuljaka nekoć davno bio je prijestolnica svijeta, a potom je postao i prijestolnica talijanskog filma s prigodnim nadimkom – Hollywood na Tiberu. Naime, tijekom pedesetih u golemom rimskom filmskom studiju Cinecittà nalazilo se središte međunarodne produkcije u kojemu je, između ostalih, nastao i slavni Ben-Hur. Neka od najvećih imena talijanske, ali i svjetske kinematografije – Vittorio de Sica, Federico Fellini, Michelangelo Antonioni, Woody Allen – nadahnuće su pronašli u ovom vječnom gradu. Predstavljamo vam uratke koji su nam posebno dragi.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 17.01.2015.

  Često glumi junake u nevoljama, izgubljene u džungli (Tropska grmljavina) ili svijetu mode (Zoolander), kao i likove zapetljane u složene ljubavne (Svi su ludi za Mary) i obiteljske odnose (Dozvola za brak, Obitelj čudaka). Ipak, kao glumac i kao autor pokazuje da zna što hoće: snima filmove u kojima se žestoko sprda s Hollywoodom, no svejedno zarađuje dovoljno da već godinama uživa status zvijezde.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 16.01.2015.

  U psihijatrijske bolnice šalju se opasni serijski ubojice, ali i ljudi sa psihičkim problemima, kao i oni koji vide stvarnost drukčije od nas. Kada vidimo kako sustav funkcionira, jednostavno se moramo zapitati tko je ovdje lud, a tko samo neprilagođen? Možda se i među pacijentima nalazi netko tko bolje od nas zna što nam donosi budućnost, a mi to ne možemo ni naslutiti?

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 10.01.2015.

  Will Ferrell jedan je od rijetkih glumaca koji može izazvati smijeh publike samom svojom pojavom u kadru. Ovaj 48-godišnji komičar, glumac i producent poniknuo je u slavnoj NBC-jevoj emisiji Saturday Night Live u kojoj se našao gotovo slučajno. U njoj je pokazao svu raskoš svog talenta, kao i vještinu imitiranja, pa je tijekom rada na SNL-u odradio niz uloga u filmovima Austin Powers, Tko je utopio Monu?, Jay and Silent Bob uzvraćaju udarac, Zoolander... Ostalo je povijest.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 22.12.2014.

  Kraj je godine, a to znači samo jedno: pripremite se za top-ljestvice osoba i događaja koji su bili u fokusu javnosti u proteklih dvanaest mjeseci. Izbor vam donosimo i mi: pet glumačkih zvijezda koje su obilježile 2014. godinu. Kao i svaka druga, protekla filmska godina donijela je niz velikih hitova i kritičarskih favorita u kojima su briljirala dobro poznata glumačka imena, s ponekim svježim licem kojemu se smiješi zvjezdana budućnost. Pročitajte koga smo ove godine ponajviše voljeli gledati u kinodvoranama!

  IMA JOŠ!

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

B.net te vodi na Medvedgrad!

Objavljeno: 03.07.2015.

Obožavaš pomaknute filmove i uživanje u sedmoj umjetnosti na otvorenom – Fantastic Zagreb je i ove godine priredio spektakl na Medvedgradu!Želite sutra gledati ekskluzivnu projekciju kultnog horora Isijavanje? Pružamo vam priliku za osvajanje ulaznica, ali morate se malo potruditi.

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.