Top 5

Članci

 • Objavljeno: 23.07.2014.

  Lako je pogledati dobar horor kada smo na kraju filma svjesni da je to ipak bio samo još jedan horor film. Ono što nas uistinu može uznemiriti definitivno su filmovi koji su na granici žanra, što kod gledatelja može pomaknuti onu liniju koja film odvaja od zbilje. Bilo da su inspirirani istinitom pričom ili su u potpunosti izmišljeni, filmovi koji slijede uznemirili su nas svojom radnjom i atmosferom.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 21.07.2014.

  Slavnoga Robina Williamsa rado gledamo i na velikom platnu i na malim ekranima. Ovaj svevremeni glumac i svjetski poznati komičar na male je ekrane dospio ulogom izvanzemaljca Morka u američkoj humorističnoj seriji Mork & Mindy, a godinama poslije izgradio je veliku karijeru i zaslužio mjesto na A-listi holivudskih glumačkih imena. Od profesora, preko radijskog voditelja, zaluđenog beskućnika do psihijatra i kućne pomoćnice – donosimo top 5 uloga jednog i jedinog Robina Williamsa!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 17.07.2014.

  Što je zajedničko Metropolisu, Austinu Powersu, Stepfordskim suprugama i crtiću Wall-E? U svima njima pojavljuju se, u ovome ili onome obliku, ženski roboti! Upravo je nijemi klasik Metropolis još davne 1927. godine pokrenuo cijelu priču o roboticama na filmu zahvaljujući impresivnoj pojavi Marije, čiji je futuristički dizajn nadahnuo brojne filmaše, ilustratore i dizajnere, a još i danas djeluje vrlo moderno. Desetljećima poslije lijepe robotice, kiborgice i ''femboti'' redovita su pojava u filmovima SF žanra, a u nastavku podsjećamo na nekoliko sintetičkih žena s kojima nema šale!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 13.07.2014.

  Prošle godine gledali smo ga u Enderovoj igri, a sljedeće ćemo ga gledati u novim Ratovima zvijezda. Da, Harrisona Forda obožavamo, a danas slavimo njegov 71. rođendan! Rođen na današnji datum 1942. godine, slavni je glumac, prije nego što je odabrao poziv sedme umjetnosti, radio kao – stolar. Više je puta bio proglašen najvažnijim glumačkim imenom Hollywooda, kao i najbogatijim glumcem 2001. godine, a 2003. dobio je i svoju zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih. Solo, Jones, Deckard, Kimble, Ryan – donosimo top 5 uloga jednog i jedinog Harrisona Forda!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 08.07.2014.

  Zapadnjački filmaši nerijetko inspiraciju traže u azijskoj kinematografiji, ali vrijedi i obrnuto. Stoga uopće ne čudi što trenutačno u kinima gledamo (još jednu) amerikaniziranu verziju Godzille, čija se radnja dijelom i odvija u Japanu, a ne treba ni zaboraviti sve one remakeove istočnjačkih horora koji su bili iznimno popularni prije desetak godina. Kulture, stilovi i teme istoka i zapada već se desetljećima međusobno prožimaju u sedmoj umjetnosti, a u nastavku izdvajamo pet modernih holivudskih filmova s izrazitim ''okusom'' Dalekog istoka.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 03.07.2014.

  Priznajmo, većina nas voli gledati filmove u kojima glavni junak ili junakinja kreće u osvetnički pohod jer znamo da će loši momci na kraju dobiti zasluženo i pravda biti zadovoljena. Stoga ne čudi što velik broj kultnih i klasičnih filmova govori upravo o osveti, pogotovo kad je riječ o američkoj kinematografiji, koja se vrlo često bavi tim motivom (premda joj u posljednje vrijeme na tom području jako konkurira azijska produkcija). Među zanimljivijim recentnijim primjerima su i filmovi You're Next i Cold in July koje ćete moći vidjeti na ovogodišnjem Fantastic Zagreb Film Festivalu, a u nastavku donosimo izbor pet filmskih djela o osveti, s američkim okusom.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 02.07.2014.

  Turska je u posljednjih nekoliko godina zavladala domaćim malim ekranima: svojim raskošnim produkcijama i povijesnim pričama koje su hrvatskom puku ipak kulturološki bliže i bliskije od onih španjolskih i američkih. Teško je zato povjerovati da na domaćem terenu nije jednako popularan i suvremeni turski film. No sudbina većine odličnih filmova iz te zemlje jest da rijetko kada gostuju u redovnom kinoprogramu, uglavnom ih prikazuju festivali, a nama je osobito drago što će to ovoga ljeta u nas učiniti Fantastic Zagreb s filmom Ti, najsjajnija u noći.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 29.06.2014.

  Slučajno ili ne, mora se priznati da su neke od najboljih holivudskih SF naslova posljednjih godina potpisali filmaši sa španjolskoga govornoga područja. Guillermo Del Toro počastio nas je serijalom Hellboy, Alfonso Cuarón režirao je najboljega Harryja Pottera i genijalnu Djecu čovječanstva, a Gravitacijom je samo potvrdio svoj status. Uz to, još je cijela kolonija latino-filmaša završila u Hollywoodu na prestižnim projektima, baš kao što je nekoliko filmova na španjolskom jeziku dočekalo svoje holivudske prerade. To je dovoljan razlog da proberemo najbolje latino SF filmove.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 25.06.2014.

  Nikada ne znaš koji će ti dan biti posljednji, a glumci se mole da njihov posljednji film, koji će dobiti počasno mjesto na kraju njihove karijere, bude remek-djelo. Neka su velika imena posljednji nastup imala u filmovima koji to sigurno nisu: genijalni Orson Welles svoj je posljednji nastup imao u nimalo genijalnom crtiću Transformers: The Movie, dok je izvanredni komičar John Candy posljednji put nastupio u jedva gledljivom filmu Wagons East. Ipak, neki su slavni glumci imali sreće pa su njihovi posljednji filmovi pravi mali dragulji.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 08.06.2014.

  Ovogodišnji 24. Svjetski festival animiranog filma odiše kineskim animiranim stilom. Osim što je poznati kineski umjetnik Lei Lei osmislio vizualni identitet i festivalsku špicu Animafesta 2014., u programima Veliko natjecanje i Velika panorama imali smo priliku pogledati nekoliko fantastičnih tradicionalnih i suvremenih kineskih ostvarenja. Donosimo pet animiranih filmova koji odišu tradicijom kineske animacije, ali i dozom suvremenog pristupa.

  IMA JOŠ!

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Barakude u borbi za 5. mjesto na Europskom prvenstvu

Objavljeno: 24.07.2014.

Hrvatska je izgubila u jučerašnjem napetom okršaju sa starim rivalima - talijanima.

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 48. Srpanj 2014.