Top 5

Članci

 • Objavljeno: 20.12.2014.

  I nekad i danas klinci su imali jednu skrivenu želju cijele godine, koja se obično tijekom Božića spontano ostvarivala: gledati televiziju cijeli dan! Nekad su roditelji broj sati pred malim ekranima ograničavali zbog mitova o "zračenju" i "gubitku vida", a danas zbog niza drugih razloga koji nekako uvijek uspješno ispare u vrijeme užurbanih priprema za Božić. No stvarnost može biti i drukčija – pecite kolače i pospremajte sa svojom djecom uz božićnu glazbu, a kada se umorite, svi zajedno sjednite i pogledajte neki odličan božićni film!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 17.12.2014.

  Budimo iskreni, vijesti o zvijezdama i zvjezdicama najradije pratimo i čitamo zato što se volimo naslađivati njihovim svakodnevnim sitnim nedaćama. Niske se strasti uzbude i kada se neka nes(p)retna zvijezda napije, razbije automobil ili prokocka kuću. Ipak, i među tim razmaženim, prebogatim kukoljem ima lijepoga žita, a mi smo pronašli nekoliko plemenitih klasova. Oni nisu kao ostale zvjezdice s Hollywood Boulevarda: puni su love, ali ne mare toliko za nju. Rado daju, pomažu i žive prizemljeno.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 09.12.2014.

  Tko kaže da je znanost dosadna? Tu zabludu širokih masa uspješno je razbila serija Teorija velikog praska, koja je na svojevrstan način znanstvenicima "otvorila" vrata Hollywooda. Filmova o njima sve je više: uskoro nas u kinima čekaju filmske biografije Hawkingova (Teorija svega), Teslina (Tesla) i Turingova života (Igra oponašanja). Ali ni dosad ih nije manjkalo, a mi smo za vas probrali najbolje.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 06.12.2014.

  Prošloga je prosinca kinima vladalo Snježno kraljevstvo, a u posljednjih nekoliko godina zime su nam se znale prekrasno zabijeliti. Dok čekamo vidjeti hoće li se i kada zabijeliti ova zima, u snijegu možemo uživati na malim ekranima. Filmova o snijegu ima mnogo, a među njima je i zavidan broj klasika. Upravo je golemi snijeg spriječio Torranceove da zbrišu iz hotela kada je zagustilo, po snijegu se Bruce Willis naganjao na prekul motornim sanjkama u Umri muški 2, dok je trudna Frances McDormand istraživala u Fargu. Donosimo filmove koji će vam promijeniti percepciju o snijegu.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 04.12.2014.

  Dobru znanstveno-fantastičnu seriju je danas teško naći i zavoljeti. Obično stvar krene dobro i dinamitno, ali nakon nekoliko epizoda (ili, ako imamo više sreće, sezona) kreće razvodnjavanje priče, digresije i pad. Utoliko više volimo Napad s neba – čiju četvrtu sezonu upravo pratimo na programu Scifi ponedjeljkom u 22 sata – jer hvaljena serija o ratobornim vanzemaljcima i borbi Zemljana protiv njih, čiji je izvršni producent Steven Spielberg, nikada nije izgledala bolje! Pogledajte izbor najboljih epizoda do četvrte sezone i odigrajte nagradni kviz!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 16.11.2014.

  Za mnoge aerodromi imaju nekakvu magičnu privlačnost sa svim tim avionima koji lete u različitim smjerovima i povezuju svijet, sa svim tim šarenim licima koja pristižu iz najudaljenijih kutaka planeta... No filmskim scenaristima, sudeći prema našoj ljestvici, aerodromi uglavnom izazivaju nešto drukčije i tegobnije osjećaje povezane s terorizmom, rušenjem aviona, katastrofalnim nesrećama...

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 11.11.2014.

  Jedan od najistaknutijih hrvatskih filmaša sedamdesetih i osamdesetih godina, redatelj, producent i scenarist Rajko Grlić danas živi i radi u SAD-u gdje predaje o filmu na Sveučilištu Ohio. U njegovim filmovima debitirali su Vitomira Lončar, Zijah Sokolović i Ksenija Pajić, pisao je scenarije s Dubravkom Ugrešić i Srđanom Karanovićem, s kojim je osim filmova radio i na kultnoj seriji Grlom u jagode. Od filma u domovini ni danas nije odustao pa tako radi kao umjetnički direktor danas kultnoga Motovunskog filmskog festivala te je jedan od osnivača Imaginarne akademije, filmske škole u Grožnjanu.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 04.11.2014.

  S ovim smo filmašima elegantno i bez većih posljedica bježali iz škole, otkrivali skrivena blaga, pobjeđivali lopove i dinosaure, spašavali izvanzemaljce, bacali čini, zaljubljivali se i bili nevjerojatno ljupko nestašni. Djetinjstvo koje smo proživljavali putem filmova bilo nam je jednako uzbudljivo i stvarno poput pravoga i mnogo smo se puta otada osvrnuli sa sjetom i velikim osmjehom na naslove koji su nas uveseljavali onda i danas.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 27.10.2014.

  Tko je rano počeo gledati horore zna – pola straha je u zvuku. Svaki je horor, pa i onaj najkrvaviji mnogo lakše pogledati sa stišanim zvukom, pogotovo onima koji su jako strašljivi. Engleski je jezik toliko prisutan da čak i oni rijetki koji za sebe kažu da ga ne govore, zapravo ga dosta razumiju. Kako je gledati horore na jeziku koji razumijemo slabo ili nikako? Isto, ali ono što takvi filmovi donose nije samo drukčiji jezik već i drukčije kulturno zaleđe čije se osobitosti znaju savršeno nastaviti na američku filmsku tradiciju.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 24.10.2014.

  Ne treba sumnjati da je velikoj popularnosti Momaka s Madisona itekako pridonijelo razdoblje u koje je smještena radnja. I premda smo skloni na prošla vremena gledati s velikom nostalgijom i blagonaklonošću, šezdesete kao da imaju posebno mjesto u ljudskoj svijesti. Bilo je to doba stvaranja kontrakulturnih pokreta, buđenja seksualnosti i rušenja društvenih tabua pa se danas na to razdoblje gleda kao na desetljeće obilježeno radikalnim i subverzivnim pokretima, stoga ne čudi što su filmaši nemali broj puta pokušali iznova kreirati taj period.

  IMA JOŠ!

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Dobitnici nagradne igre B.net Videoteka – Pogledaj i osvoji!

Objavljeno: 17.12.2014.

Sukladno pravilima nagradne igre B.net Videoteka – Pogledaj i osvoji!, izvučeni su sretni dobitnici vrijednih nagrada. Nagradna igra odvijala se u razdoblju od 08.11.2014. do 12.12.2014. godine te su u njoj sudjelovali svi B.netovi korisnici, koji su u navedenom razdoblju unajmili film iz B.net Videoteke. Nagrade se preuzimaju na B.netovim prodajnim mjestima, a o vremenu preuzimanja nagrade svaki će korisnik biti obaviješten.

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 53. Prosinac 2014.