Top 5

Članci

 • Objavljeno: 30.03.2015.

  Približava nam se Uskrs, što znači da ovih dana ne možete izbjeći slike zečeva na svakom koraku. Osim što predstavljaju neizbježan blagdanski simbol, ove simpatične životinjice čest su motiv u filmovima, a ponekad i glavni junaci. Uz zečeve se u pravilu vežu duhovite konotacije, no ponekad su i ključan dio nekih sasvim bizarnih filmskih priča...

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 19.03.2015.

  Što imaju zajedničko filmovi Nezaustavljivi, Baci mamu iz vlaka, Vlak pun love, Izvorni kod i Vlak? Osim nezaustavljive akcije – vlakove naravno! Prisjetili smo se najboljih filmova čija se radnja uglavnom razvija oko vlakova. Vrijeme je za brzinu, opasnost, nepredvidivost i adrenalinske udare jer jurimo kroz top 5 filmova s vlakovima! All aboard!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 07.03.2015.

  Biografski filmovi u posljednje su vrijeme jedan od najpopularnijih filmskih žanrova. Nije da ih prije nismo voljeli: Razbješnjeli bik, Bonnie i Clyde te Spartak bili su golemi hitovi u svoje doba. Danas biografski filmovi kao da doživljavaju renesansu, a čini se da publiku mame posebice oni koji nas potresu do suza. Odabrali smo pet filmova koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 06.03.2015.

  Filmske borbe ne odvijaju se nužno samo u boksačkom ringu, već često dobivaju širi prostor i publiku – u arenama. U davno doba arene su bile poprište mnogih okršaja, a u modernim i civiliziranijim vremenima često služe kao inspiracija redateljima za uzbudljive i nerijetko moćne prizore. Evo nekoliko primjera!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 26.02.2015.

  Borilački filmovi redovito donose napete i krvave prizore iz ringa, kao i životne priče o usponima i padovima boksačkih velikana, kako stvarnih tako i izmišljenih. Međutim, filmovi boksačke tematike nerijetko obiluju odličnom glazbom, bilo u obliku instrumentalne podloge ili kompilacije poznatih odnosno nepoznatih pjesama. Izdvajamo pet borilačkih filmova koji se pamte i po odličnoj glazbi!

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 26.01.2015.

  Grad što leži na sedam brežuljaka nekoć davno bio je prijestolnica svijeta, a potom je postao i prijestolnica talijanskog filma s prigodnim nadimkom – Hollywood na Tiberu. Naime, tijekom pedesetih u golemom rimskom filmskom studiju Cinecittà nalazilo se središte međunarodne produkcije u kojemu je, između ostalih, nastao i slavni Ben-Hur. Neka od najvećih imena talijanske, ali i svjetske kinematografije – Vittorio de Sica, Federico Fellini, Michelangelo Antonioni, Woody Allen – nadahnuće su pronašli u ovom vječnom gradu. Predstavljamo vam uratke koji su nam posebno dragi.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 17.01.2015.

  Često glumi junake u nevoljama, izgubljene u džungli (Tropska grmljavina) ili svijetu mode (Zoolander), kao i likove zapetljane u složene ljubavne (Svi su ludi za Mary) i obiteljske odnose (Dozvola za brak, Obitelj čudaka). Ipak, kao glumac i kao autor pokazuje da zna što hoće: snima filmove u kojima se žestoko sprda s Hollywoodom, no svejedno zarađuje dovoljno da već godinama uživa status zvijezde.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 16.01.2015.

  U psihijatrijske bolnice šalju se opasni serijski ubojice, ali i ljudi sa psihičkim problemima, kao i oni koji vide stvarnost drukčije od nas. Kada vidimo kako sustav funkcionira, jednostavno se moramo zapitati tko je ovdje lud, a tko samo neprilagođen? Možda se i među pacijentima nalazi netko tko bolje od nas zna što nam donosi budućnost, a mi to ne možemo ni naslutiti?

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 10.01.2015.

  Will Ferrell jedan je od rijetkih glumaca koji može izazvati smijeh publike samom svojom pojavom u kadru. Ovaj 48-godišnji komičar, glumac i producent poniknuo je u slavnoj NBC-jevoj emisiji Saturday Night Live u kojoj se našao gotovo slučajno. U njoj je pokazao svu raskoš svog talenta, kao i vještinu imitiranja, pa je tijekom rada na SNL-u odradio niz uloga u filmovima Austin Powers, Tko je utopio Monu?, Jay and Silent Bob uzvraćaju udarac, Zoolander... Ostalo je povijest.

  IMA JOŠ!
 • Objavljeno: 22.12.2014.

  Kraj je godine, a to znači samo jedno: pripremite se za top-ljestvice osoba i događaja koji su bili u fokusu javnosti u proteklih dvanaest mjeseci. Izbor vam donosimo i mi: pet glumačkih zvijezda koje su obilježile 2014. godinu. Kao i svaka druga, protekla filmska godina donijela je niz velikih hitova i kritičarskih favorita u kojima su briljirala dobro poznata glumačka imena, s ponekim svježim licem kojemu se smiješi zvjezdana budućnost. Pročitajte koga smo ove godine ponajviše voljeli gledati u kinodvoranama!

  IMA JOŠ!

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Obogatili smo se s 11 fantastičnih programa! :)

Objavljeno: 14.07.2015.

Ne propustite urnebesne komedije na Comedy Central Extra, pratite što savjetuju vodeći zdravstveni stručnjaci na The Medical Channel ili pratite glazbene trendove uz Kerrang i Smash Hits!

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.