Mobilne aplikacije (25)

Nešto novo, nešto posuđeno

Komentari

Piše: Zlatko Bukač
18.04.2012.

U moru novih i zanimljivih ideja za mobilne aplikacije, morao je doći trenutak u kojemu se mnogi više nisu mogli snaći. Sve dobre ideje su iskorištene, svi pokusi obavljeni, a vrijeme ide dalje i korisnici traže još. Pojavljuju se razni nastavci popularnih igara i neke poznate formule u novome ruhu. Predstavljamo vam pet trenutačno najboljih aplikacija iz tog ranga.

Lep's World (Android, iPhone)

Ukratko, Lep's World je čista kopija Super Marija. Izgled, koncept, igrivost – sve podsjeća na tu legendarnu igru. Proizvođači koji se kriju iza imena NER Brothers besramno su preuzeli cijeli koncept, no barem su ga odlično iskoristili. Lep's World je oduševio mnoge koji su ga isprobali, razine su izazovne, a igra sama po sebi lijepo izgleda. Pa, ako ste obožavatelj ovoga žanra, svakako isprobajte besplatnu verziju.

Line Runner (Android, iPhone)

Line Runner je jednostavna igra koja se temelji na možda najstarijem konceptu upravljanja čovječuljkom koji trči po ravnoj crti. Kada ta ravna crta postane neravna i puna prepreka, krećete u pomoć spomenutom čovječuljku. Odlične i jednostavne kontrole, jednostavna premisa i primamljivi vizuali koji odišu jednostavnošću oduševili su igrače željne brzine i akcije.

Line Runner

Grand Slam aplikacije (Windows Phone 7, Android, iPhone)

Svi fanovi sporta, a pogotovo tenisa, prošle godine su mogli uživati u specijaliziranim mobilnim aplikacijama za svaki od četiri Grand Slam turnira. Te aplikacije su im omogućavale praćenje svih rezultata uživo, čitanje vijesti, gledanje videozapisa te slušanje radioprijenosa. Budući da navedene aplikacije izlaze pred početak svakog od turnira, a nakon završetka istih njihova funkcionalnost prestaje, jedino što možemo je preporučiti da preuzmete svaku sljedeću aplikaciju. Prva na redu je ona za French Open, koji će se održati sredinom svibnja u Parizu. Aplikacija će u realnome vremenu donositi sve najnovije vijesti, rezultate i intervjue razmještene po sučelju privlačnoga izgleda. Prošle godine je izašla pokusna verzija, no ove godine su nam obećane bolje verzije aplikacija. Ako ste ih do sada propustili, nemojte učiniti istu pogrešku ove sezone.

Prošlogodišnja službena aplikacija za Roland Garros:

Roland Garros

4. Angry Birds Space (Android, iPhone)

Jedini logični daljnji korak popularnih ptica bio je odlazak u svemir. Time su igrači i obožavatelji ovoga serijala dobili cijelu dodatnu dimenziju razina i zagonetki koje ih očekuju. U igri su i neke nove vrste ptica, velik broj razina i odlično koncipirane zagonetke koje su unijele i gravitacijske sile u jednadžbu. Veliki hit je, očigledno, postao još veći.

5. Draw Something (iPhone, Android)

Draw Something je online verzija društvene igre Pictionary, koju su mnogi igrali ''uživo'' kada bi se okupilo veće društvo. Koncept je jednostavan – dobijete pojam koji trebate nacrtati, a ostali igrači koji su u tom trenutku online i s kojima želite igrati pogađaju vaš crtež. Ovaj jednostavan, a privlačan koncept pretvorio se u jednu od najprodavanijih aplikacija na pametnim telefonima. Budući da joj je omogućeno spajanje na Facebook, prikupila je velik broj fanova i korisnika. Konačan rezultat svega bila je Zyngina kupnja tvrtke OMGPOP. Neprijatelja najbolje pobijediš ako ti postane prijatelj, zar ne? Tko god bio vlasnik, igru se isplati isprobati.

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

3Dmag slavi jubilarno 50. izdanje!

Objavljeno: 15.09.2014.

U 50. broju 3Dmaga sve se vrti oko broja 50 – donosimo pregled 50 serija u svih 50 brojeva koje su redefinirale svijet televizije, a glavna zvijezda je Keanu Reeves koji je početkom ovog mjeseca navršio svojih 50 godina života. Film mjeseca je Veliki Gatsby, a premijera mjeseca romantična drama Cedar Cove u kojoj pratimo sutkinju Oliviu čija je sudnica poprište problema idiličnog gradića.

slika naslovnice časopisa

Broj 50. Rujan 2014.