Najbolje televizijske vještice

Zmijski znoj, kokošje dlake i ćiribu-ćiriba

Komentari

Piše: Irena Rašeta
21.06.2011.

Nemaju sve vještice ogromne nosove, ružne zube i čarape na prugice – neke od njih su uistinu simpatične, pa čak i seksi, a obično obitavaju na malim ekranima. Kako nam se približava četvrta sezona serije Okus krvi, koja krajem mjeseca stiže na američki HBO, a s njom i nova "pošiljka" nadnaravnih bića – ovoga puta vještica – odlučili smo provjeriti kako ih se tretira i prikazuje na televiziji. A rezultati su sljedeći…

Samantha i Endora (Bewitched)

Komedija Bewitched prikazivala se od 1964. do 1972. godine, a u glavnoj je ulozi bila Elizabeth Montgomery. Ona je glumila Samanthu, mladu i zgodnu vješticu koja se udala za običnog smrtnika, što joj majka – također vještica – Endora (Agnes Moorehead) nikada nije oprostila. Endora često uz pomoć magije pokušava nagovoriti svoju kći da se odrekne života obične kućanice, no to joj baš i ne polazi za rukom. Serija Bewitched inspirirala je istoimeni film iz 2005. godine s Nicole Kidman i Willom Ferrellom u glavnim ulogama.

Willow i Tara (Buffy, ubojica vampira)

Ispočetka sramežljiva djevojka sa sklonostima prema natprirodnim pojavama, Buffyina najbolja prijateljica Willow (Alyson Hannigan) pretvara se u najmoćniju vješticu na svijetu, podjednako sposobnu za dobro i zlo. Willow će spoznati jačinu i razornost svojih moći zahvaljujući nesretnom svršetku svoje djevojke Tare (Amber Benson), također simpatične i drage vještice, koja će zajedno s Willow činiti prvi lezbijski par na američkoj televiziji.

Prue, Piper, Phoebe i Paige (Čarobnice)

Četiri sestre Halliwell po cijele se dane bave borbom protiv nadnaravnih zločestoća (demona, čarobnjaka i sličnih), istovremeno pokušavajući voditi normalan ljudski život. One su dobre vještice i najjače su kad djeluju u trojstvu – ispočetka se u triju nalaze sestre Prue (Shannen Doherty), Piper (Holly Marie Combs) i Phoebe (Alyssa Milano), no nakon treće sezone Prue zamjenjuje Paige (Rose McGowan). Svaka sestra ima posebne moći – Phoebe, primjerice, može predvidjeti stvari ili vidjeti što se dogodilo u prošlosti, Piper može zamrznuti vrijeme, dok je Prueina i Paigeina moć telekineza.

Sabrina (Sabrina, mala vještica)

Sabrina (Melissa Joan Hart) na svoj 16. rođendan sazna da, zahvaljujući svom ocu vješcu, ima vještičje moći – kao da tinejdžerske godine nisu same po sebi teške! No tu su drage tete (i punokrvne vještice) Hilda i Zelda te mačak Salem (zapravo vještac zarobljen u mačjem tijelu), kako bi joj "olakšali" vještičji život. Humoristična serija o Sabrini prikazivala se od 1996. do 2000. godine, doživjevši ukupno sedam sezona i tri TV filma.

Roxie, Joanna i Kat (Eastwick)

Roxanne (Rebecca Romijn), Joanna (Lindsay Price) i Kat (Jaime Ray Newman) tri su seksi vještice koje spoznaju svoje moći uz pomoć tajanstvenog stranca koji jednoga dana stigne u gradić Eastwick. Serija je premijeru imala 2009. godine, no ukinuta je nakon samo jedne sezone. Riječ je o adaptaciji romana The Witches of Eastwick Johna Updikea, prema kojem je 1987. godine bio snimljen istoimeni film s Jackom Nicholsonom, Cher, Susan Sarandon i Michelle Pfeiffer u glavnim ulogama.

Gledajte:

Lov na vještice
(Videoteka)

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Obogatili smo se s 11 fantastičnih programa! :)

Objavljeno: 14.07.2015.

Ne propustite urnebesne komedije na Comedy Central Extra, pratite što savjetuju vodeći zdravstveni stručnjaci na The Medical Channel ili pratite glazbene trendove uz Kerrang i Smash Hits!

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.