Top 5 romantičnih parova novog stoljeća

Otkačeni, ekscentrični i zaljubljeni

Komentari

Piše: Anela Senčar
16.06.2011.

Ponekad možda ne pamtimo imena redatelja, radnju filmova ili vrijeme o kojem govore, ali nam se u sjećanje urežu neke druge stvari. Filmove kao što su Kad je Harry sreo Sally, Annie Hall ili Zgodna žena upamtili smo upravo zbog njihovih glavnih likova – među kojima je sve prštalo kemijom i energijom, što ih je učinilo parovima za pamćenje. Scena u kojoj Meg Ryan kao Sally glumi orgazam usred restorana? Nezaboravno! U posljednjih deset godina susrećemo se s gomilom romantičnih komedija, iz koje smo izabrali naših pet omiljenih parova.

Tom i Summer, (500) dana ljubavi

Možda je neobično da na listu stavljamo par čija je veza završila prekidom, ali čvrsto vjerujemo da, zahvaljujući filmu 500 dana ljubavi, postoje oni koji u dizalu slušaju pjesmu There is a light that never goes out  samo da bi sreli curu svog života koja će prozboriti sudbonosnu: "I love The Smiths". Upravo ova izjava spojila je Toma (Joseph Gordon-Levitt), dečka koji zarađuje za život pišući sladunjave slogane za čestitke i vjeruje u ljubav na prvi pogled, i neodoljivu Summer (Zooey Deschanel) , curu koja ne vjeruje u veze. Premda nepomirljivo različitih životnih stavova, "kompatibilni smo do ludila" misli si Tom dok joj crta nebodere na ruci, ljubi je u prodavaonici namještaja i ludo zaljubljen pleše po ulici prepunoj fontana, misleći da će s njom provesti ostatak života. I upravo zato mnogi vole ovaj par (koji to u biti i nije) – zbog njihove kemije i zarazne energije.

Jack i Marion, Dva dana u Parizu

Jedan francusko-američki par zaista ne može proći nezapaženo. Emocionalno hendikepirana sanjarka Marion (Julie Delpy) je fotografkinja i već je dvije godine u vezi s Jackom (Adam Goldberg), dizajnerom interijera i pravim romantičnim cinikom. Nakon što su proveli dva tjedna u Veneciji, na putu u New York svratili su nakratko u Pariz koji bi, prema svim teorijama, trebao biti grad ljubavi. Za njih se pretvorio u noćnu moru jer Marion na svakom koraku susreće svoje bivše dečke i muške prijatelje, koje Jack ne podnosi uglavnom zato što ne razumije ni riječi francuskog, a uz to im privatnost narušavaju i njezini ekscentrični starci. Jednostavne radnje, s puno gorko-slatkih dijaloga, spontanih i komičnih situacija, 2 dana u Parizu duboko nam se urezao u pamćenje zbog svoje završne scene koja na najiskreniji način zaokružuje priču o pravoj ljubavi.

Barbara Novak i Catcher Block, K vragu i ljubav

Obožavatelji 1960-ih uživat će u ovoj stiliziranoj i bojama zasićenoj komediji sa Renee Zellweger i Ewanom McGregorom, hommageu filmovima s Rockom Hudsonom i Doris Day. Okosnica radnje je rat spolova, što znači da se glavni protagonisti a priori mrze iz dna duše i da iskre frcaju na sve strane. Naravno, to sa sobom donosi i pravu ljubavnu zavrzlamu o tome tko tu koga voli, a tko koga mulja, uz mnogo dvosmislenih dijaloga te provokativnu režiju. Jedna od antologijskih scena svakako je ona u kojoj se odvija famozni 'sex call'. Simpatično, slatko i retro.

Sarah Marshall i Aldous Snow, Preboljeti Sarah Marshall

Ovoga puta odlučili smo se za ponešto drugačiji par. Ona je neprežaljena Sarah Marshall (Kristen Bell), seksi televizijska zvijezda u usponu, koja je upravo prekinula sa svojim dečkom (Jason Segel) čija je jedina i najvažnija zadaća bila da joj bude danonoćno na usluzi. Jadnik, nije bio ni svjestan koliko se usrećio što joj je postao bivši. A potom je Sarah srela ljubav svog života – britansku rock-senzaciju Aldousa Snowa (Russell Brand),, tipa koji voli nositi uske hlače i glumatati na sceni, baš kao i ona. Samouvjereni, sebični, umišljeni i uvijek zabavni – tko ih ne bi volio?

Toula i Ian, Moje grčko vjenčanje

Svi se sjećaju (na prvi pogled) neatraktivne Grkinje (Nia Vardalos), čiji je dečko morao proći pravu torturu kako bi dobio blagoslov za njihov brak. Obitelj i tradicija ono su što ih je učinilo parom za pamćenje, a njega (John Corbett) pravim vitezom na bijelom konju koji je spreman boriti se za svoju dragu, usprkos tome što je vegetarijanac i nije Grk.

Gledajte:

Gnomeo i Julija
(Videoteka)

(500) dana ljubavi
(HBO Comedy, 17. i 25. 6.)

Preboljeti Sarah Marshall
(Cinemax, 25., 26. i 30. 6., Cinemax 2, 26. i 27. 6.)

Komentari

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Obogatili smo se s 11 fantastičnih programa! :)

Objavljeno: 14.07.2015.

Ne propustite urnebesne komedije na Comedy Central Extra, pratite što savjetuju vodeći zdravstveni stručnjaci na The Medical Channel ili pratite glazbene trendove uz Kerrang i Smash Hits!

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.