Nova Mad Max trilogija?

Zvuči predobro da bi bilo istinito

Komentari

Piše: Denis Vukoja
30.11.2011.

Australski redatelj George Miller već godinama pokušava pokrenuti s mrtve točke produkciju četvrtog nastavka svog genijalnog postapokaliptičnog serijala Mad Max, a nakon svih peripetija – stigla je vijest kako bi snimanje četvorke konačno trebalo započeti u travnju 2012. godine. No, ono što je još zanimljivije jest Millerova izjava da će četvrti dio ujedno biti i prvi dio nove trilogije.

Originalni Mad Max iz 1979. godine postao je jedan od najisplativijih filmova svih vremena, skrenuo je pažnju filmofila na australsku kinematografiju, svijet filma obogatio za jednog sjajnog redatelja, predstavio nam Mela Gibsona te je postao toliko utjecajan da danas većina postapokaliptičnih filmova svoj dizajn duguje upravo Millerovu klasiku. Dvojka je bila još bolja i jednako uspješna, ali nakon najlošijeg (ali još uvijek zabavnog) trećeg dijela taj je serijal došao svome kraju.

I činilo se da će tako i ostati – sve do prije par godina kada je Miller nakon niza uspješnih dječjih naslova (Praščić Babe, Ples malog pingvina) odlučio ponovno oživjeti Maxa Rockatanskog. No najavljena četvorka Mad Max: Fury Road tijekom pretprodukcije upada u niz problema te se već neko vrijeme ne miče s mrtve točke, a posljednje što smo čuli o filmu jest da bi, umjesto Gibsona, pred kamere trebao uskočiti sjajni Tom Hardy, dok bi glavnu žensku ulogu odigrala Charlize Theron.

Mad Max:


Ovih je dana u razgovoru za The Australian Financial Review, povodom nastavka crtića Ples malog pingvina,Miller otkrio kako su sada sve kockice posložene te da bi snimanje četvorke trebalo započeti na proljeće iduće godine. Međutim, u istom je razgovoru Miller otkrio kako bi Fury Road zapravo mogao biti prvi dio nove Mad Max trilogije.

"Počeli smo s pisanjem Fury Roada, ali smo istovremeno razrađivali karaktere i neke ideje, što nas je dovelo do novih priča. Tako smo ne namjeravajući već napisali scenarij za nastavak, a skoro smo završili i scenarij za treći dio iako nam to nije bila namjera", rekao je Miller. Istodobno producent Doug Mitchell ne želi otkriti predviđeni budžet filma, ali napominje kako je riječ o "velikom filmu".

"Ako imate budžet veći od 100 milijuna dolara, onda je vaš budžet velik. Naš je još veći i svi spekuliraju i nagađaju da je riječ o 200 milijuna. Ja vam to neću potvrditi niti zanijekati, ali priznajem da se radi o prilično velikom budžetu."

We Don't Need Another Hero:

Komentari

Moglo bi vas zanimati i …

Po čemu se surfa

Vijesti iz B.net-a

Obogatili smo se s 11 fantastičnih programa! :)

Objavljeno: 14.07.2015.

Ne propustite urnebesne komedije na Comedy Central Extra, pratite što savjetuju vodeći zdravstveni stručnjaci na The Medical Channel ili pratite glazbene trendove uz Kerrang i Smash Hits!

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 55. Veljača 2015.