Sve žene Dona Drapera

Nepopravljivi zavodnik

Komentari

Piše: Anela Senčar
06.04.2012.

Peta sezona serije Momci s Madisona počela je poprilično vatreno – zahvaljujući budućoj supruzi šarmantnoga Dona Drapera koja je izvela francusku pop pjesmu Zou Bisou Bisou iz 1960-ih te time prikovala čak 3,5 milijuna američkih gledatelja pred malim ekranima. Senzualni nastup kanadske glumice Jessice Pare rezultirao je time da je to postala najgledanija epizoda Emmyjem nagrađivane serije, a tom prilikom pogledajte kako i koga u popularnom serijalu ljubi glavni junak, u izvedbi Jona Hamma.

Don Draper, lik kojeg u Momcima s Madisona glumi Jon Hamm, tijekom pet sezona serije bio je s čak dvadeset žena, a pregled njegove seksualne prošlosti otkriva da ga više od žena koje susreće, privlače njihove verzije iz mašte. Naizgled savršena supruga Betty (January Jones) bila je potpuna suprotnost Donovoj majci, prostitutki. Kao bivši model, lijepa plavuša stavila je svoje ambicije sa strane kako bi podigla obitelj te utjelovila sve ono za što je Don vjerovao da bi jedan mogul i biznismen s Avenije Madison trebao imati. Istovremeno Betty zamišlja Dona kao savršenoga supruga, no serija preljuba otkriva da nitko od njih nije onakvim kakvog su zamišljali. Tijekom i nakon braka s Betty, Don se zabavljao s nezavisnom i samouvjerenom ilustratoricom, uspješnom poslovnom ženom, naivnom plavušom, razuzdanom crvenokosom, stjuardesom i cijelim nizom žena. Pa čak i s prostitutkom, premda je duboko posramljen što je to profesija njegove majke.

Nova, peta sezona serije Momci s Madisona Donovoj tajnici Megan, koju glumi Jessica Paré, daje veći komad kolača te ona u velikom stilu pjeva francusku pop pjesmu Zou Bisou Bisou iz 1960-ih i pleše u mini haljini pred većim dijelom ekipe. Zahvaljujući njezinoj izvedbi, to je postala najgledanija epizoda Emmyjem nagrađivane serije, koju je u SAD-u gledalo čak 3,5 milijuna gledatelja. Nakon toga, singl je pušten i na iTunes, a 29-godišnja Kanađanka više nije samo anonimka. Don priznaje kako ne zna ništa o njoj, no to mu očito ne smeta kada u krevetu otvara kutijicu s prstenom. Naivna, ambiciozna i zabavna – koliko dugo će Megan zadržati Donovu pažnju?

Komentari

Vijesti iz B.net-a

Super paketi

Objavljeno: 15.04.2014.

B.net od danas nudi nove Super pakete koji uključuju kombinaciju digitalne televizije, fiksne telefonije i neograničenog surfanja internetom po značajno većim brzinama. Tako sada brzina interneta u Super 3D paketu iznosi do 20 Mbit/s, a u Super 2D paketima do 15 Mbit/s, što je znatno povećanje u odnosu na dosadašnje brzine do 12 Mbit/s u paketima.

novije

slika naslovnice časopisa

Broj 45. Travanj 2014.